33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

עלי ח`וביזה ממולאים באורז ועשבי תיבול

עלי ח`וביזה ממולאים באורז ועשבי תיבול

על הח`וביזה שאני קוטפת ספרתי לכם פה
על ח`וביזה - חלמית גדולה , אמי היתה מספרת לי שאת הפירות היו אוספים ואוכלים כלחם בזמן הצנע. לפרי היו קוראים `לחם גמדים`. סבתא שלי היתה מכינה סירופ נגד שיעול, ולטיפול בבעיות של דלקת בשתן, ומשחה לטיפול בפצעים וכוויות , היא היתה מבשלת את העלים במים עד מתקבלת עיסה רירית . סוחטת היטב את המיץ והוא שמש כתרופה לטיפול בשיעול, דלקות בשתן וכסגולה לנשים עם בעיות פוריות. את העשבים שנשארו מהבישול היתה מרסקת עם שמן זית. ושימש לטיפול בבעיות עור, פצעי לחץ, וכוויות. לאחרונה מצאתי שאכן הצמח מוכר ברפואה העממית וכאן תוכלו לקרא על כך 
 חברתי רותי שראתה את עלי החוביזה היפים שקטפתי נזכרה במאכל מבית אמה של עלי חביזה ממולאות באורז, ואכן חש קל מצאנו את עצמינו ממלאות מאות עלים. מבשלות ומקפיאות. 

העלים לאחר השריה במים רותחים. 

המילוי אורז חצי מבושל שקדים וצנוברים קלויים ועשבי תיבול 

רותי בפעולת המילוי

העלה הממלוא 

מסודרים בסיר בשכבות בשכבות בין שכבה לשכבה פרוסות עגבניות ושיני שום קצוצות.

והמוצר המוגמר לפי אישפוזו במקפיא. 


ולמתכון 
 מהמתכון  יצאו כ100 יחידות.

 כ120 עליחוביזה טריים -אני חולטת אותם בקערה עם מים רותחים
בסיר לטגן

2 בצלים גדולים קצוצים דק
1 כף שמן זית 
לטגן עד שקיפות 
להוסיף כוס תערובת גפרורי שקדים מלובנים וצנוברים 
לטגן עד השחמה קלה

לאורז

 1 קג אורז בחצי בישול
 1כף שטוחה מלח 
1/2 כפית כרכום
כפית פלפל שחור טחון טרי 
4 כוסות מים רותחים
לכסות להרתיח ולכבות את האש. 
לקרר מעט ולהוסיף

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2כוס עלי  נענע קצוצה
1/2כוס שמיר קצוץ
מיץ מלימון טרי, בנוני
לטעום ולתקן תיבול 
לבישול:
מים רותחים לכיסוי הממולאים
כף מיץ לימון
כף שמן זית

מילוי העלים
פורשים עלה על משטח העבודה כשהחלק החלק כלפי מטה (העורקים למעלה),
מניחים כפית מהמלית ומקפלים את החלק הרחב, לאחר מכן את צידי העלה פנימה ומגלגלים לחלק הצר
ממלאים את כל העלים
מרפדים סיר שטוח ורחב במספר עלי חוביזה לא ממולאים כתחתית,(לרב עושה שימוש בעלים הקרועים)ובפרוסות עגבניות או תפוח אדמה מפזרים שום קצוץ 
מסדרים את הממולאים בשכבה אחת צפופה. 
אם צרכים להכין עוד שכבה מפרדים בין השכבות בשכבת עגבניות ושום קצוץ 
יוצקים בעדינות מים רותחים מומלחים,מוספים מיץ מלימון ושמן זית
מכסים בצלחת זכוכית ומביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומבשלים שעה ורבע.
טעים לאכול חם אבל גם קר מהמקרר מאד טעים.
בשלב זה ניתן להקפיא  בקופסאות אטומות.
מגישים עם פלחי לימון.
לשדרוג
*ניתן למלא עלי רקפת משדרג את המתכון 
להוסיף חמוציות לתערובת האורז

דיאטלי
כל המתכון מכיל 2615 קלוריות
מנה אחת של 5 עלים ממולאים מכילה כ130 קלוריות 
נקודות שומרי משקל למנה 1/2 1 נקודות 


 הערב מוזמנת לאירוע לכבוד יום האישה 
הולך להיות כייף..
צאו לחפש עלים אלו
ותכינו את העלים הקסומים הללו וחזרו לספר אך יצא. 
אשמח אם תשתפו ועשו לייק או
  למתכון

תודה שאתם איתי 
תחזרו שוב. 
אני מחכה לכם. 


האנמציה מהאתר של רחל נחום 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת