00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

טורט תפוזים ותותים

11/03/2013

 

בחג הפורים השנה, קיבלתי משלוח מנות יפיפה וטעים מלא בדברי מתיקה מתוצרת "כרמית", בין המטעמים היו שלוש חבילות בייגלה מצופים בשוקולד אחת מצופה בשוקולד לבן, השניה מצופה בשוקולד מריר והשלישית בשוקולד חלב. האמת שלקח לנו כמה דקות להפנים את השילוב של המלוח והמתוק ואפילו הורמו כמה גבות, די גבוה יש לציין, אבל למרות הכל החבילות התחסלו תוך ימים ספורים. (שזה לבד מסביר משהו על הפנמת השילוב). בין המטעמים היתה גם חבילה של אצבעות וופלים מצופות בשוקולד (שהתחסלו במיידי ;)) והיתה גם חבילה של שלוש חבילות שוקולד לבן ואיכותי, אליהם הצמדתי מייד שמירה צמודה  עד שאמצע מתכון לעוגה שתתן להם את הכבוד המתאים. ובזמן שהשוקולדים חיכו, פתחתי שוב את מחברת המתכונים של אמא ומצאתי את המתכון לעוגת טורט התפוזים האהובה שהתאימה לי בדיוק לבסיס. אליה שידכתי  מלית תות שדה מבושל, ואת כל הטוב הזה כיסיתי בקרם שמנת מתוקה ושוקולד לבן, שכבר השתחרר מהמשמירה.

מה אספר לכם עוד... שזו יצאה עוגה נפלאה?! את זה בטח כבר הבנתם רק מלקרוא מה היא מכילה. אז במקום מילים הנה תמונה שלה להתרשמות ראשונה 

 

 

 

אה כן וגם קישטתי אותה בפרחי פסטל צבעוניים מבצק סוכר. אפשר גם לקשט פשוט עם כמה תותים שלמים למעלה שיעשו את העבודה יותר פשוטה אבל בהחלט לא פחות יפה!

 

 

עוגת הבסיס:                  (מתאים לתבנית עגולה 26")

  • 6 ביצים

  • 1 כוס סוכר

  • 2 כוסות קמח

  • 3/4 כוס שמן

  • 3/4 כוס מיץ תפוזים

  • גרידת לימון מלימון 1

  • 2 כפיות אבקת אפיה

 

ההכנה:

  1. חממו תנור לחום של 170 מע`

  2. הקציפו במיקסר את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר עד לקבלת קצף יציב. והניחו בקערה בצד.

  3. כעת הקציפו במיקסר עם וו הגיטרה, את החלמונים, גרידת הלימון והסוכר עד לקבלת מסה בהירה ותפוחה.

  4. הוסיפו את השמן לאט לאט והמשיכו להקציף עד לאיחוד.

  5. נפו את הקמח ואבקת האפיה אל קערה נפרדת, והוסיפו לסירוגין עם מיץ התפוזים. 

  6. ערבבו ידנית את שתי המסות למסה אחת יחידה. העבירו לתבנית משומנת ואפו כ-50 - 45 דקות עד שהעוגה נהיית שחומה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.

  7. צננו את העוגה היטב (רצוי להכין את העוגה לילה קודם)

 


 

מלית התותים:

 

  • 500 גר` תותים נקיים חתוכים לקוביות קטנות

  • 3/4 כוס סוכר

  • מיץ מחצי לימון

  • 2.5 כפות קורנפלור

  • 2.5 כפות מים 

  • 1.5 כפיות ג`לטין

 

ההכנה:

  1. ערבבו במחבת את התותים החתוכים, הסוכר, הלימון והקורנפלור ובשלו  על אש בינונית עד שהתערובת נהיית סמיכה מעט ושקופה, והורידו מהאש.

  2. כעת ערבבו את הג`לטין עם המים והוסיפו אל תערובת התותים. ערבבו היטב וצננו מעט.

 

קרם שמנת ושוקולד לבן:

  • 200 גר` שוקולד לבן שבור לקוביות

  • 300 מל` שמנת מתוקה

 

ההכנה:

  1. הכניסו 150 מל` מהשמנת המתוקה אל סיר קטן וחסין אש והביאו לרתיחה.

  2. שיפכו מעל השוקולד המתינו שתי דקות וערבבו עד להמסה מלאה של השוקולד. הכניסו למקרר לצינון של כ- 5 שעות (עדיף גם להכין לילה קודם)

  3. הקציפו במיקסר את יתרת השמנת המתוקה עד לקבלת קצף לא חזק מידי. הוסיפו את מסת השוקולד והקציפו מעט לאיחוד. (לא להקציף יותר מידי, כדי לא לקבל חמאה)

 

 

 

 

הרכבת העוגה:

  1. חיתכו את העוגה לרוחבה, כך שיתקבלו שתי שכבות.

  2.  הרטיבו מעט את שני חלקי העוגה בסירופ החם. (1/2 כוס מים רותחים + 3 כפיות סוכר+ 2 כפיות מיץ תפוזים - לערבב היטב יחד עד להמסת הסוכר)

  3. המתינו כמה דקות לספיגת הסירופ בעוגה.

  4. שיפכו מעל השכבה התחתונה את מלית התותים, והניחו מעל את שכבת העוגה הנוספת.

  5. מירחו את קרם השמנת המתוקה והשוקולד הלבן, וקשטו.

 

* ניתן להכין קישוטים מבצק סוכר ולהניח מעל הקרם או רק להניח כמה תותים לקישוט.

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

רגע לפני שנפרדים רק רציתי להמחיש לכם את המשלוח המנות היפה והטעים שקיבלתי מכרמית, כך שאם בא לכם לפנק מישהו בהמון מתוק זו דרך נפלאה לעשות זאת.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

31 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת