00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ארוחה לשבת מס` 20

הנה חלף לו שבוע המתוקים ומה שמתבקש הוא משהו מלוח,עם ריח מיוחד אז הפעם תכננתי ארוחה קלה עם 2 עד 3 מרכיבים בסיסים ביותר

שישמחו לנו את החך והכי חשוב מצויים בכל בית וגינה

  • מלח גס/אטלנטי
  • שמן זית
  • שמיר
  • תימין
  • רוזמרין
  • אורגנו
  • בזילקום
  • שום

ומה נבשל הפעם ?

  • סלמון בכבישה של מלח ושמיר לצד סלט עלים וברוסקטה פריכה
  • עופיונים שלמים על מצע מלח גס וענפיי תימין
  • תפו"א מעושן בניחוח רוזמרין
  • עגבניות צלויות בשמן זית ואורגנו טרי
  • ממרח שום וולימונים בעקיצה של צ`לי

המתכונים עבור 6 סועדים

סלמון כבוש

החומרים

פילה סלמון (מדג שלם)

300/500 גר` מלח גס(תלוי בגודל הנתח)

200/400 גר` סוכר חום(תלוי בגודל הנתח)

כוס שמיר קצוץ

2 כפות גרגרי כוסברה

3 כפות שמן

לסלטון

מיקס עליי בייבי

1 בצל סגול

1 תפו"ע גרד סמית

50 גר` פיסטוק טבעי גרוס

לרוטב

3 כפות שמן זית

1 כף דבש

מלח פלפל

2 כפות רכז רימונים

1 כף חרדל גרגרים

אופן ההכנה

ראשית נשטוף ונייבש את נתח הסלמון

בקערה נערבב את המלח הגס(מומלץ אטלנטי) סוכר,שמיר וכרכרי הכוסברה (יש לשבור אותם מעט להוצאת טעמים )

נניח שיכבה מהתערובת ע"ג תבנית ונניח מעל את הדג נכסה בתערובת את הדג תוך כדיי יצירת לחץ ונאטום בניילון נצמד

מומלץ להכנה כ-12/18 שעות טרם השימוש.ונשמור בקירור (בתחתית המקרר)

לאחר 12 שעות נוציא את הדג ונסיר ממנו את התערובת בעדינות ,בעזרת מבקשת נמרח קלות שמן זית מאיכות טובה (להחזרת הברק) ונפרוס פרוסות דקות

בקערה נפרדת נערבב את מיקס העלים עם פרוסות הבצל הסגול ואת תפו"א נפרוס גם דק .

נערבב את החומרים לרוטב "ונקפל" לתוך הסלט בעדינות רבה.

נעבור להגשה

בצלחת הגשה נניח מהסלט נעטר מעל בפרוסות סלמון שפרסנו(דקות מאוד) ונגיש לצד ברוסקטות (נקרוץ בעזרת רינג את הלחם נמרח קלות בשמן זית

נתבל במלח ומעט תימין ונאפה בתנור עד השחמה) נפזר מעל פיסטוק גרוס וכל שנותר לעצום עיניים ולהתענג מטעמים נפלאים ומשילוב מרקמים נהדר.

עופיונים שלמים על מצע מלח גס ותימין

החומרים

3 עופיונים (500 גר` ליח` לערך)

1 ק"ג מלח גס

צרור ענפיי טימין

3 כפות מלח גס

פלפל גרוס

אופן ההכנה

נרפד תבנית עם מלח גס  ונחמם בחום 200 מעלות כ-20 דק` .במקביל נמרח את העופיונים בשמן נפלפל ונניח בצד .

נעביר את העופיונים לתבנית האפייה(שחיממנו מראש עם המלח) נוסיף את ענפיי התימין נפזר כ- 2 כוסות מים בתבנית נעטוף בנייר כסף(ניצור מעיין סאונה)

ונאפה כ 30 דק` לערך,לקראת סיום נוריד את נייר הכסף נבריש את העוף קלות בשמן זית ונצלה בתוכנית גריל לעוד 10 דק`

לקראת ההגשה נחצה לשניים .

 תפו"א מעושנים

 

החומרים

6 תפו"א לבנים בגודל בינוני

500 גר` מלח גס

חופן ענפי רוזמרין

שמן זית

אופן ההכנה

נחצה את התפו"א לשניים ונניח ע"ג תבנית מדופת עם מלח גס,את ענפי הרוזמרין נמרח קלות בשמן זית ובעזרת ברנר "נשרוף" אותם קלות (ליצירת עשן)

נניח את ענפיי הרוזמרין לצד התפו"א נעטוף בנייר כסף ונאפה בחום 180 מעלות ל50 דק` .

נעביר לצלחת ההגשה לצד העופיונים נמרח קלות בשמן זית נפלפל ונפזר מעט עלי רוזמרין רעננים לקבלת ארומה .

עגבניות צלויות בניחוח אורגנו

 למתכון הנוכחי אני ממליץ להשתמש בעגבניות מזן תמר(גדולות) או לחילופין באשכולות עגבניות שרי חשוב לזכור את המנה הנ"ל יש להכין בסמיכות מירבית

לארוחה ו...אפילו שהאורחים הגיעו.

החומרים

2-3 אשכולות שרי בשרניות ואדומות

6 עגבניות תמר (בשלות) חצויו

כף עליי אורגנו טרי

6 כפות שמן זית

פלפל גרוס

מלח אטלנטי

כף חומץ בלסמי

אופן ההכנה

תחילה נחמם את התנור לחום 250 מעלות (במצב גריל) את העגבניות נחצה לשניים ונסדר בתבנית אפייה מעל כל חצי עגבניה (במידה ובחרנו בעגבניות

שלימות במידה ובחרנו באשכולות שרי נמרח היטב בעזרת מבשרת כמות שמן נדיבה)

נבזוק כף שמן זית,כמה גרגרי מלח גס,ועליי אורגנו טריים נעביר לתנור (ממש קרוב לגריל לדקה או שתיים ) ונעביר לצד המנה העיקרית

לקראת ההגשה נזלף מעט חומץ בלסמי ובתיאבון

ממרח שום ולימון

 

החומרים

3 ראשי שום שלמים

1 לימון בגודל בינוני

כפית צ`לי גרוס(שאטה)

1/2 כוס שמן זית

חופן פטרוזליה

מלח גס

אופן ההכנה

תחילה נקטום את ראשי השום ונטפטף פנימה כף שמן זית נדפן תבנית אפיה במלח גס ונניח מעל את ראשי השום ואת הלימון השלם נעטוף בנייר ונאפה

בחום 200 מעלות  לחצי שעה לערך,בסיום הזמן נפריד את השום מהקליפה(תוך כדיי לחיצה בצדדים) ונעביר לקערה את הלימון נקצוץ היטב ונוסיף  לקערה

נתבל במעט מלח גס כפית צ`לי גרוס חופן פטרוזליה קצוצה נערבב היטב ובתיאבון.

מתבל נהדר לצד כל כריך/ברוסקטה או לחילופין כבסיס לרטבים .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת