88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הטלה-רחל בניאש מזרחי

צו`קור מאפה מהמטבח הבולגרי

צו`קור מאפה מהמטבח הבולגרי

 הפוסט הזה מוקדש לאבי שרון שאיתגר אותי להכין.

צו`קור (שבלול) אישי או אחד גדול.

צורת השבלול פופולרית מאוד במטבח הבולגרי, והמלית משתנה לפי העונה והחשק חצילים, תרד עם גבינה, תפוחי אדמה או דלעת. אימי היתה מכינה מתפוחי אדמה וגבינה בולגרית

הכנתי את הצו`קור ממה שהיה לי בבית,

מכינים אותו בתבנית עגולה

מצרכים

 

750 ג"ר בצק עלים 

מילוי

1 חבילה עלי סלק מבושלים(היה לי במקפיא)

3 תפוחי אדמה גדולים לבנים מבושלים

100 ג"ר גבינת עמק מגורדת

1 בצל גדול מטוגן

1 ביצה

פלפל שחור,אגוז מוסקט,ומלח לפי הטעם

את כל חומרי המילוי לערבב במעבד מזון 

לקרר לחלוטין את המלית

אופן ההכנה

 

מחממים את התנור לחום בינוני (200 מעלות צלזיוס) .

 

 מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח חוצים לרוחב את בצק וחותכים רצועות באורך כ40 ס"מ.. .

 

  מניחים מהמלית במרכז כל רצועת בצק . מגלגלים לצורת סיגר ארוך ומגלגלים לצורת שבלול אישי קטן. מניחים בתבנית, וממשיכים להניח בסיבוב את שאר רצועות הבצק.

לדקור את הבצק בעזרת מזלג.

מורחים בביצה הטרופה ואופים כ10 דקות ב200 מעלות, ועוד 30 דקות ב180 מעלות עד הזהבה.

מומלץ להגיש ולאכול באותו יום.

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

אולי תאהבו גם
המיטב
אולי תאהבו גם
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל rmizrahe אלא אם צויין אחרת