11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

עוגת בננות ושוקולד השחר


גם לכם לפעמים נשארות בננות בשלות מאוד (ואפילו קצת שחורות) שממש מבאס לזרוק לפח?
גם אתם סולדים מאכילת "דבש" הבננות? יקום מי שבאמת מאמין שזה דבש?
אם עניתם כן על שתי השאלות הראשונות העוגה הזו בדיוק בשבילכם....
עוגה בחושה, עסיסית וטעימה-מומלצת מאוד לאוהבי הבננות!  
לעוגה מוסיפים שוקולד (שחראו נוטלה) שנותן גם צבע ומראה של עוגת שיש וגם מעניק לה טעם נפלא שמשתדך מעולה לטעמן של הבננות.

את המתכון לעוגה המקסימה הזו לקחתי מהאתר המפורסם והמצויין של ניקי בי-ממליצה בחום להכנס ולשוטט בו!  http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/4481/

מרכיבים:(ל-2 תבניות אינגליש קייק)
2 ביצים מופרדות
כוס סוכר (200 גרם)
חצי כוס שמן (120 מ"ל)
מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
2-3 בננות בשלות מאוד (את אלו שתכננתם לזרוק לפח )
2 שקיות סוכר וניל
2 כפיות תמצית וניל (לא חובה-אני פשוט מאוד אוהבת וניל)
200 ג` קמח תופח (כוס וחצי פחות כף)
1/3 כפית א. סודה לשתיה
חצי כפית קינמון-לא חובה (למרות שלא כל כך מורגש בעוגה)
כף גדושה שוקולד השחר (במתכון של ניקי השתמשו בנוטלה ואף צויין שלא חובה למי שלא רוצה, בעיני-השוקולד חובה!)

 אופן ההכנה-
- מועכים את הבננות עם הוניל וסוכר הוניל

-מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב

-מוסיפים חלמונים-כל חלמון בנפרד

 -מוסיפים את השמן

-ואת השמנת...

-ואת תערובת הבננה והוניל

-מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה והקינמון ומערבבים מספר דקות נוספות עד שמקבלים בלילה אחידה וחלקה (שימו לב לא לערבב יותר מדי)

-מוציאים כשליש כוס מהבלילה ומערבבים עם השוקולד

-משמנים תבנית בספרי שמן ומעבירים את הבלילה לתבנית-שמים כל פעם קצת מהבלילה הכהה וקצת מהבהירה ובעזרת סכין יוצרים צורת גל (מעבירים את הסכין לשני הכיוונים)-בשביל לקבל את אפקט השיש היפה.... 

-מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170-180 מעלות ואופים 40-45 דקות.

שיהיה בתאבון!
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת