33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

עוגיות חמאה ספירלה / שבלולים מקמח מלא

05/03/2013

יש לי בסך הכל שלושה גיסים. אחד גר ממש רחוק  אחד גר די רחוק  ואחד גר קרוב מאוד 

הגיס שגר די רחוק הגיע לסופ"ש וכמובן שאל "ליאת, איזו עוגה את מכינה לי למחר?" ואני בכלל לא התכוונתי להכין 

הצעתי שיגיד מה בא לו ואכין, היות ועוגת גבינה לא באה בחשבון - הוא החליט לבקש עוגיות שיחזיקו מעמד נסיעה לצפון וגם ישרדו במהלך השבוע, החלטתי להכין עוגיות חמאה ספירלה (מתכון של קרין גורן) שאנחנו קוראים להן "שבלולים"   וגם קרוסטטה – סוג של עוגות פאי אישיות, מורכבות מתחתית בצק פריך מתוק עם מלית ריבה משתנה - המתכון המקורי הוא עם קמח לבן, אלו שאני הכנתי הן מקמח מלא של חברת "ברילה".

 

מצרכים:

2 וחצי כוסות קמח מלא + 2 כפות קמח מלא

1 כוס סוכר

½ כפית אבקת אפייה

½ כפית מלח

1 ביצה

225 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות – אני אוהבת לגרר במגררת וכך יותר קל לעבד את הבצק.

לחלק של הוניל - ½ כפית תמצית וניל או סוכר וניל

לחלק של השוקו – 2 כפות קקאו


אופן ההכנה:

לשים בקערה את הקמח, הסוכר, אבקת אפייה, מלח, ביצה וחמאה, לעבד עד שנוצר בצק במרקם אחיד.

לחלק את הבצק לשני חלקים שווים.

בקערה אחת לשים חלק ראשון ולהוסיף לו את תמצית הוניל / סוכר וניל, לעבד ולעצב ככדור, להניח בצד – אם מדובר בתקופה חמה לארוז בניילון נצמד ולאחסן במקרר.

בקערה שנייה לשים את החלק השני ולהוסיף לו 2 כפות קקאו, לעבד ולעצב ככדור, להניח בצד – אם מדובר בתקופה חמה לארוז בניילון נצמד ולאחסן במקרר.

לקחת את כדור הבצק הונילי ולרדד אותו בעזרת מערוך לצורת מלבן – אני מעדיפה לשים בין 2 ניירות אפייה כדי לא להרוס את הבצק. לחזור על אותה פעולה גם עם כדור הבצק השוקולדי.

להשתדל ליצור שני מלבנים שווים בגודלם כיוון שהבצקים יהיו אחד על השני בסופו של דבר.

להניח את בצק השוקולד על בצק הוניל, לטפוח קלות בעזרת האצבעות כדי שלא יהיו מרווחי אוויר בין הבצקים, לחתוך את המלבן באמצע (לאורך) על מנת ליצור שני מיני מלבנים.

במיני מלבן הראשון נגלגל את הבצק כשהחלק הונילי מופנה אלינו, לגלגל בעדינות כדי לא להרוס את הבצק  לחזור על הפעולה עם המיני מלבן השני, הפעם נגלגל את הבצק כשהחלק השוקולדי מופנה אלינו!

להכניס את שתי הרולדות שהתקבלו למקפיא לכחצי שעה.

להוציא את הרולדות ולפרוס אותן לפרוסות לא עבות מדיי, שוות ככל הניתן כדי שהעוגיות תאפנה כולן באותו פרק זמן.

להפעיל תנור על חום של 180° צלסיוס.

להניח נייר אפייה בתבנית ולסדר מעליו את העוגיות, אני רציתי שיהיו בעלות אופי משלהן אז הוספתי עטרות נייר ששיטחתי בעזרת היד, הנחתי את העוגיות עליהן ואפיתי.

לאפות 15-20 דקות.

שימו  העוגיות לא צריכות לצאת קשות או שרופות, החלק הלבן צריך להיראות עדיין בהיר מעט, בתמונה למטה עוגיות שבלולים שהכנתי מקמח לבן (תחילת 2009) ולצידן רולדת שמרים נוטלה 


 

גם אם חלק מעט יותר קשות לא נורא בשביל זה יש קפה 


לבריאות ובתיאבון! 



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

36 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת