33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

קציצות בניחוח שום

קציצות בניחוח שום

השבוע התארחתי אצל חברים ורציתי להפתיע אותם בארוחה כשישבו מהעבודה. במקפיא מצאתי חבילה יתומה של בשר בקר טחון. תבלינים כמט ולא היו אז החלטתי להשתמש בשום כתבלין עיקרי ונזכרתי במתכון שלמדה אותי בחורה פלסטינאית בעת שסעדנו יחדיו את ילדינו ביהח. 


1/2 ק"ג בשר בקר קפוא מופשר וסחוט.
1 ביצה
1 תפוח אדמה מקולף
1 בצל מקולף
מעט פטרוזליה ושמיר(שמצאתי באדנית)
1 כף צ`לי מתוק(אפשרקטשופ)
1 כף טחינה גולמית 
8-10 שיני שום חצויות 
2-3 כפות פירורי לחם 
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
מלח,מעט צ`לי, פלפל שחור

במעבד מזון לשים בצל ותפוח אדמה לטחון ולהוסיף ירק, צ`לי,
 טחינה ולטחון עד קצוץ להוסיף את יתר המרכיבים למעט השום.
ליצור קציצות במרכז כל קציצה להתמין חצי שן שום. 
לטגן בשמן חצי עמוק או לאפות על נייר אפיה משומן קלות. 

דאיטלי 
קלוריות לכל המתכון 2000 קלוריות 
בחלוקה ל15 קציצות:134 קלוריות לקציצה 
נקודות שומרי משקל לקציצה :2 נקודה
באפיה 
1600 קלוריות לכל המתכון 
לקציצה : 110 קלוריות 
נקודות שומרי משקל 1/2 1 נקודות .
את הקציצות הגשתי עם אורז ואטריות אורז

ועם סלט עגבניות וחצילים לייט 

וכך הוגש 

תהנו 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת