00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

החיים ומה שבישלתי

שטרודל תפוחים

לכבוד חג הפורים והעובדה שרבים מכם יצטרכו לארח את החמות לארוחה - הנה משהו שירשים אותה ללא ספק:

רכיבים:

בצק:

220 ג` מרגרינה קרה

2 כוסות קמח

1/2 כפית מלח

1/3 כוס מים קרים

2 כפות חומץ

1 חלמון

מלית:

6 תפוחים מקולפים וחתוכים

1/2 כוס סוכר

2/3 כוס צימוקים

1/2 כוס אגוזים קצוצים גס

1/4 כוס פירורי לחם

1 כפית קינמון

למריחה על הבצק: ריבת תות שדה

הוראות הכנה:

מכינים את הבצק במעבד המזון כפי שהסברתי בפרוטרוט לגבי הבצק לקיש http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2449069

קודם כל שמים את המרגרינה, קמח ומלח. מערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את שאר רכיבים הבצק ומערבבים עד לקבלת כדור.

מערבבים את רכיבי המלית בקערה.

מחלקים את הבצק ל-3. מרדדים כל שליש למלבן, שמים כף-שתיים של ריבה על צלחת במיקרו ל-10 שניות. מורחים את הריבה המומסת על הבצק. לאורך הבצק שמים שליש מהמלית בצורת נחש צר וארוך. מקפלים בצדדים, מכסים את הנחש בבצק, ומגלגלים אותו עד שכל הבצק מגולגל כמה פעמים סביב הנחש. מורחים בחלבון שנשאר מהבצק. עושים חתכים בחלק העליון של הבצק על מנת לאפשר לאדים לצאת החוצה.

אופים 20 דקות בחום גבוה, מנמיכים לחום בינוני ואופים עוד 20 דקות.

מומלץ להגיש חם עם גלידה!

ניתן גם לחמם על הפלטה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הרשומות הכי ניצפות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל רחל אטיאש אלא אם צויין אחרת