00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

קדירת בשר כתף וירקות ביין

01/03/2013

שימו לב, המתכון הזה לא מתאים לחסרי סבלנות  הקדירה הזו תבלה הרבה זמן בתנור והבית שלכם יתמלא בניחוחות מדהימים!

תאמינו לי האנשים מסביב לשולחן ינשקו אתכם אחרי הארוחה...

מצרכים:

קילו כתף חתוך לקוביות גדולות

2 כרישות קטנות (פראסה-לוף) חתוכים לחתיכות גדולות

3 גזרים חתוכים לחתיכות גדולות

3 בצלים חתוכים לחצי

2 ראשי שום חצויים עם הקליפה (תשרו את ראש השום במים כחצי שעה)

5 תפו"א קטן-בינוני חתוכים לפלחים או קוביות גדולות

3 גבעולי כרפס חתוכים לחתיכות גדולות

חצי ליטר יין אדום

חצי ליטר ציר בשר

מלח גס

פלפל שחור גרוס

2-3 עלי דפנה

6 גרגרים פלפל אנגלי

2 כפות סילאן

שמן קנולה

אופן ההכנה:

בסיר ברזל שמתאים גם לתנור מחממים שמן עד שיוצא עשן ומשחימים  את הבשר עם מלח ופלפל ומוציאים לקערה, מכניסים את הירקות (בלי השום) ומטגנים כ-5 דקות.

מחזירים פנימה את חתיכות הבשר עם הנוזל שהצטבר בקערה ומערבבים בזהירות עם הירקות.

מניחים את חצאי השום, מתבלים עם מלח ופלפל ומוסיפים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי.

מוסיפים את הסילאן וממלאים ביין ובציר עד כיסוי, היה וחסר תוסיפו עוד יין.

מביאים לרתיחה, מניחים מכסה ומכניסים לתנור לחום בינוני כשלוש וחצי עד ארבע שעות.

לשם הבטיחות שימו לב - כשאתם פותחים את הסיר יוצא גל של אדים שיכול לעשות לכם כוויה אז תיזהרו!

שיהיה בתיאבון!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת