00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

קאפקייקס לימון ומרשמלו

01/03/2013

 

השבוע היו אצלי אורחים מהולנד, אורחים חשובים ואהובים שמכירים היטב את תשוקתי לאפיה וגם את אהבתי למשחקים מתוקים ופרחוניים :P  ולכן הביאו איתם מתנה נחמדה בצורת כוסות תה מסיליקון לאפיית קאפקייקס ומשם כבר היו בטוחים שאני אמשיך לבד....חחח   וגם צדקו!
משם המשכתי לי במשחקים עד שהתקבלו 8 כוסות קאפקייקס לימון מכוסים בשכבת קרם מרשמלו מתוק ומפנק ומעוטרים בפרח מרשמלו צבעוני. לבסוף התמלא המטבח שלי בניחוח משכר של לימון ואפיה ובצבעוניות מקסימה של פריחה אביבית מתוקה.
אותם חילקתי למשלוחי מנות קטנים ליקיריי וביניהם כמובן האורחים ההולנדים שלי. 


הנה הצצה קטנה למסיבה המתוקה והפרחונית שלי 

 

דבר אחד חשוב לי להגיד לכם, כי אני כבר שומעת... " זה לא בישבילי אין לי את התבנית הזאת" אז ככה, אפשר להכין את הקאפקייקס הנפלאים האלו גם בתבניות קאפקייקס רגילות ו/או אפילו בחד פעמיות.
וההמלצה שלי היא לא לוותר, הפעם זה באמת שווה את המאמץ הקטנטן הנוסף. וזה עוד מבלי שאמרתי כלום על טעמם של הקאפקייקס!!!!

והנה עוד תמונה קטנה לפני שמתחילים...

 

 

המצרכים לקאפקייקס:

  • 3 ביצים

  • 1/4 1 כוסות סוכר 

  • 1 כפית וניל

  • קורט מלח

  • גרידת לימון מלימון 1

  • 1/4 כוס מיץ לימון

  • 1/2 כוס שמן

  • 100 מל` שמנת מתוקה

  • 3/4 1 כוסות קמח

  • 1 שקית אבקת אפיה

 

הכנת הקאפקייקס

  1. חממו את תנור האפיה ל- 170 מעלות

  2. ערבבו במיקסר את הביצים,הסוכר,גרידת הלימון והוניל עד לקבלת מסה לבנה ותפוחה.

  3. נפו לקערה נפרדת את הקמח,אבקת האפיה והמלח.

  4. הוסיפו למסת הביצים והסוכר את השמנת המתוקה, השמן,ומיץ הלימון לסירוגין עם תערובת הקמח,א.האפיה והמלח.

  5. מלאו את תבנית הקאפקייקס עד לגובה של 3/4 מסה"כ תכולתו.

  6. אפו את הקאפקייקס עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש עם מעט פרורים סביב.

  7. קררו את הקאפקייק. 

 

סירופ להרטבת הקאפקייקס:

  • 1/2 כוס מים רותחים

  • 3 כפיות סוכר חום

  • 1/4 כפית וניל

 

  1. ערבבו את כל החומרים יחד עד להמסה מלאה של הסוכר, חוררו בכל עוגה מעט חורים, בעזרת קיסם והרטיבו בסירופ.

 

קרם מרשמלו:

  • 100 גר` מרשמלו (אני השתמשתי בלבן)

  • 250 מל` שמנת מתוקה

  • 1 כף אבקת סוכר

 

הכנת קרם המרשמלו:

  1. הכניסו אל סיר קטן וחסין אש, 1/4 כוס שמנת מתוקה (מתוך הכמות הרשומה) ואת המרשמלו. ערבבו היטב כל הזמן עד להמסת המרשמלו.

  2. הורידו מהאש והניחו בצד לצינון.

  3. הקציפו במיקסר את יתרת השמנת ביחד עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

  4. הוסיפו את מסת המרשמלו אל הקצפת וערבבו לאיחוד.

 

הרכבת הקאפקייקס:

  1. הכניסו את קרם המרשמלו אל שקית זילוף חד פעמית וקשטו את הקאפקייקס.

  2. פזרו מעל מעט סוכריות צבעוניות, והניחו מרשמלו לקישוט.  אם אתם רוצים להכין פרח תוכלו לראות את הוראות ההכנה בהמשך...

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 


 

 

לכל המשקיענים שרוצים להכין גם את פרחי המרשמלו, הנה הסבר פשוט


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת