33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

פורים שמח.

שעת בוקר, שעה 7.15 , השעה בה הולכים להסעה לבית הספר. האוטובוס מגיע ב 7.30 , בינתיים הילדים מתכנסים עם ההורים בתחנה. הילדים מחופשים לנסיכות, למסי..., נער אחד העיז והתחפש לבת בלונדינית, ראינו תחפושת של שוטר, אחות, סנטה קלאוס וויקינגים. הילדים מאופרים וצבועי שיער,  כל אחד מביא משלוח מנות לכיתה. בכיתות הנמוכות עורכים משתה ובאחרות משחק גמד וענק בעצומו. היום יום פורימון, פעילויות , משחקים וריקודים בבית הספר.

הבת הקטנה התחפשה לסינדרלה ואילו הבן בכיתה ז` התאמץ והתחפש לקאובוי.

בכיתה ז` שיחקו גמד וענק במהלך כל השבוע. במשך זמן זה ניסינו להיות יצירתיים בהפתעות , לצערנו לא הצלחנו בכל יום לקלוע לטעמה של הענקית. יום אחד הכנו סלט פירות, יום אחר הבן הכין נס קפה קר בנוסף  לצלחת ממתקים, באחד הימים שלחנו מספר פרוסות של עוגת מייפל... היום הכי מוצלח , שהוא ראה חיוך על פני הילדה היה היום בו הביא אוזני המן וקפקייק שוקולד . 

כבר סיפרתי שאני לא אוהבת את חג פורים..קשה לי להתחפש . בכל אופן משלוחי מנות צריך  ורצוי להכין  כדי לכבד את הסובבים ולשלוח לבית הספר. השנה בעיקבות העומס והצמידות שנוצר עם בר המצווה של הבן , החלטתי לאפות 2 מאפים בלבד שיסתברו כמשובחים.

העוגה הראשונה- עוגת שוקלד פשוטה שנמסה בפה . בעלת שוקולדיות מתפרצת , מכילה ביצה אחת וללא שוקולד בכלל.....

אפיתי את העוגה כבר כ 4 פעמים בשבועיים האחרונים , הדיוק במידות של המצרכים מאתגר . ברגע שמיומנים בהכנתה ניתן לעבוד באופן חופשי.

תבנית מתאימה לאפייה היא אינגליש קייק מקרטון , במידה ואופים בתבנית חד פעמית מאלונימיום , כדאי לשפוך כ 2/3 מהמלית ומשאר הכמות להכין קפקייקים- לי יצאו כ 4 גבוהים ויפים.

מרכיבי העוגה :

125 גרם קמח- 1 כוס פחות 2 כפות

55 גרם אבקת  קקאו- 1/3 כוס ועוד כף

2 כפיות א. אפייה

1 ביצה בגודל בינוני

225 גרם סוכר- כוס + 2 כפות

90 גרם שמן קנולה- 1/2 כוס פחות 1 כף

100 גרם שמנת חמוצה- 1/2 מיכל= 1/3 כוס ועוד 2 כפות

150 גרם חלב- 2/3 פחות 1 כף

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 190 מעלות. משמנים היטב את התבנית.

מנפים יחד קמח, קקאו, אבקת אפייה.

 מקציפים את הביצה, לאחר שהיא מקבלת נפח מוסיפים בהדרגה את הסוכר, ממשיכים להקציף כ 10 דקות, עד שהסוכר מתמוסס ומתקבלת קציפה תפוחה ובהירה. הפטנט של העוגה, לא לוותר!

מוסיפים בהדרגה את השמן ומקציפים מעט, עד שהוא נטמע בקציפה.

מערבבים את השמנת והחלב לתערובת הנוזלית עד לעירבוב.

מקפלים את תערובת הקמח לתוך קצף הביצים, לקבלת עיסה אחידה.

יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 10 דקות, בחום גבוה. מנמיכים את הטמפ` ל 160 מעלות ואופים עוד שעה שעה וחצי, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

 

 

אוזני המן  הכנתי לפי המתכון הבא , מילוי הפרג היה הצלחה כבירה, סליחה שאני לא צנועה, אני משתפת מתגובות האוכלים.

 מצרכים לאוזני המן : 

יוצאים כ 50 אוזני המן, פריכים, עסיסים וטעימים...מה הפלא עם כמות כזו של חמאה...שחיתות.

     31/2 כוסות קמח , 330 גרם חמאה בטמפ` שלך החדר, 2/4 כוס סוכר, 2 ביצים.     

 אופן הכנה:


שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת המערבל ומערבלים באיטיות עד שמתקבל בצק הנפרד מהדפנות. אוספים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה 

מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.

מקמחים משטח, מסירים מהבצק את הניילון ומרדדים אותו לעלה בעובי 3 מ"מ (עדיף לחלק לשניים ולעבוד כל פעם עם חלק אחד). קורצים בחותכן או בכוס עיגולים בקוטר 8 ס"מ, מניחים במרכזם כפית מהמלית ומקפלים למשולש. מהדקים את השוליים.

מעבירים לתבנית ואופים 20-25 דקות, עד שהשוליים זהובים.

מאחסנים בכלי אטום עד 4 ימים או עד חודש במקפיא.

 

  מילוי פרג :

200 גרם פרג , רצוי לקנות פרג לא טחון ולטחון במיקסר או מטחנת קפה.

1 כוס סוכר

2 כפות דבש

1 כוס חלב, ניתן להמיר למים או מיץ תפוזים

גרדת לימון , 1 כף

לבשל ולהסמיך , לבסוף להוריד מהאש ולהוסיף 2 כפות חמאה וחופן גדול של ביסקויטים או אגוזים או קורנפלקס להסמכה ויציקה.

אוקיי, אני מסיימת  דף זה ,בבית הכנסת מתקיימת קריאת המגילה והילדים מוזמנים .....

ועד חג פורים הבא, בתאבון וחג שמח.

אתי.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת