00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ארוחה לשבת מס` 19

כל כך הרבה מתכונים כל כך הרבה שיטות תנו כבוד למאכל כל כך פשוט ומלא טעמים קבלו אותה במחיאות כפיים הקציצה.

והיום בפוסט מבחר מתכוני קציצות קדימה תתחילו "לכדרר" מתחילים.

והרי לפניכם מבחר מתכונים קלים וטעימים .

  • קציצות דגים ברוטב פלפלים ופלחי לימון
  • קציצות בקר אפונה ירוקה וכרפס
  • קציצות כבש בליווי בצל מקורמל בניחוח קינמון
  • קציצות עוף וזייתים מבושלים
  • קציצות אורז מטוגנות ורוטב אסייאתי

החומרים עבור 6 סועדים

קציצות דגים

 

החומרים 

500 גר` דג ים נקי מעצמות ועור

500 גר` פילה נסיכת הנילוס/מלרוזה

צרור כוסברה טרייה

כף גרגרי כוסברה טחונים

כפית קימל טחון

מבחר פלפלים-חריפים.אדומים,יבשים,סודני

לימון פרוס לפרוסות דקות

4 כפות שמן

1 כף פפריקה מרוקאית בשמן

פרוסת לחם

1 ראש שום

מלח פלפל

כפית כמון

אופן ההכנה

נטחן את פילה הדג(טחינה דקה) בתוספת כוסברה ופרוסת לחם מושרת במים נתבל במלח,פלפל,קימל,כף שמן זית וגרגרי כוסברה .נשמן מעט את הידיים

וניצור קציצות שטוחות נניח ע"ג נייר אפייה ונכניס למקרר.במקביל נחמם 4 כפות שמן זית ונזהיב את שיניי השום נצרף לחגיגה את הפלפלים (את הגמבה

האדומה נפרוס לרצועות עבות את השאר נשאיר בשלמותם) נוסיף את הלימון נתבל במלח,כמון ופפריקה מרוקאית נוסיף 3 כוסות מים ונבשל כ-10 דק`

ננמיך את האש ונוסיף את הקציצות לסיר נפזר כוסברה קצוצה מעל ונבשל כ 20 דק` על אש נמוכה .

קציצות בקר אפונה ירוקה וכרפס

 

 

 החומרים

750 גר` בשר בקר טחון

צרור פטרוזליה

1/2 בצל סגול

כפית ראס אל חנות

מלח ופלפל

500 גר` אפונה ירוקה

3 ענפיי כרפס פרוסים דק

1/2 כוס עלי כרפס קצוצים

3 כפות שמן זית

1/2 כפית כורכום

מיץ מחצי לימון טרי

כף פפריקה מתוקה

אופן ההכנה

נערבב בקערה את הבשר הטחון עם הפטרוזליה נתבל ב-כף שמן מלח פלפל וראס אל חנות נשמן מעט את הידיים ניצור קציצות עגולות ונניח לקירור.

במקביל בסיר רחב נחמם 2 כפות שמן זית ונטגן קלות את הבצל נוסיף את גבעולי הסלרי הקצוצים נתבל במלח פלפל כורכום ופפריקה ,נוסיף 3 כוסות נוזל

עוף/בקר/מים ונבשל כ-10 דק` ,בשלב זה נוסיף את האפונה ואת הקציצות נפזר מעל את עליי הסלרי נטפטף את מיץ הלימון הטרי ונבשל כ-30 דק` בתיאבון .

קציצות כבש ובצל מקורמל

 

 

החומרים

500 גר` בשר כבש טחון

250 בשר בקר טחון

ניתן לשנות בגיוון 500 בקר ו 250 כבש

כפית בהרט

מלח פלפל שחור

אבק קינמון

50 גר` פיסטוק קצוץ

4 כפות שמן זית

4 בצלים לבנים פרוסים דק

2 כפות דבש תמרים

2 מקלות קינמון

3 כוסות נוזל/מים

אופן ההכנה

נערבב בקערה את שני סוגי הבשר הטחון ונתבל במלח פלפל קינמון ובהרט נוסיף את הפיסטוק הקצוץ ,נשמן מעט את הידיים ניצור קציצות בגודל בינוני

ונכניס למקרר.בסיר רחב ושטוח נחמם את השמן ונטגן היטב את הבצל בשלב זה נוסיף את הסילאן מקלות הקינמון ומעט מלח ופלפל נוסיף 2 כוסות נוזל

מים ונבשל על אש נמוכה כ-10 דק` נוסיף את הקציצות ונבשל עוד 30 דק` על אש נמוכה לקראת סיוף נטפטף מעט דבש ונעטר בפיסטוק גרוס בתיאבון.

קציצות עוף וזיתים מבושלים

 

החומרים

750 גר` חזה עוף טחון

צרור פטרוזליה קצוצה

2 קופסאות זיתים מגולענים

1 לימון טרי

כף פפריקה מתוקה בשמן

מלח פלפל

3 שיניי שום קצוצות

אבק כמון

3 פלפלים אדומים יבשים

3 פלפלים סודני יבשים

אופן ההכנה

ראשית נרתיח את הזיתים במים ולימון (להוצאת המרירות -אפילו פעמיים) ונשטוף היטב,נערבב בקערה את הבשר הטחון עם פטרוזליה ונתבל במלח ופלפל

נשמן מעט את הידיים וניצור קציצות מיני (קטנות מאוד).בסיר רחב נחמם שמן זית ונזהיב קלות את שיניי השום נוסיף את הפלפלים,הזייתים ו 2 כוסות מים

נתבל בפפריקה מתוקה מעט כמון ונבשל על אש נמוכה כ- 10 דק` ,לאחר מכן נצרף לחגיגה את מיני הקציצות ונבשל כ-20 דק` על אש נמוכה בתיאבון .

קציצות אורז מטוגנות ברוטב אסייאתי

 

מנה נהדרת ניתן "לנצל" משאריות של אורז

החומרים

2 כוסות אורז לבן

2 ביצים

1/2 כוס עירית קצוצה

מלח פלפל לבן

1 כוס רוטב סויה

2 ס"מ ג`ינגר קצוץ

2 כפות דבש

כפית צ`לי גרוס יבש

4 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה

נבשל את האורז בהמון מים חמים וכף מלח(כמו ספגטי) לרמת עשייה מוכן היטב נסנן היטב ונניח במסננת תוך כדיי לחיצה להוצאת הנוזלים העודפים

לאחר שהאורז התקרר נוסיף 2 ביצים טרופות ואת העירית הקצוצה נתבל במלח ופלפל ,נערבב היטב נרטיב מעט את הידיים במים ניצור קציצות שטוחות

ונניח במקרר לחצי שעה .במקביל נחמם בסיר את רוטב הסויה הדבש הג`ינגר והצ`לי הגרוס ונצמצם לכדיי חצי כמות .

נחמם במחבת שטוחה 3 כפות שמן ונצרוב את קציצות האורז עד קבלת מרקם קריספי מבחוץ (מהות הטיגון הינה רק לקבלת מרקם קראנץ מבחוץ האורז

מבושל ונימוח מהפנים) נעביר לצלחת הגשה ונזלף מעל מהרוטב המצומצם בתיאבון .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת