00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

רולדות בתמרים, תות שדה וצימוקים

 

 

 

 

את ההכנות לעוגה הזו סיימתי כבר אמש. היות שהיעוד שלה מאוד ברור, העדפתי לאפות אותה כמה שיותר טריה ולארוז עימי בדרך לניחום אבלים... החלק היותר כואב של החיים.

עתה כשהיא מוכנה, אחלק אותה למנות בתוך מנג`טים, אעביר למגש מתאים וניסע לבית גיסתי היקרה שאיבדה את בעלה.

העוגה כמו פרחים מלווה אותנו בשמחה ובעצב ואני שהכנתי אותה מהלב... מבקשת לפנק ברגע עצוב.

מי יתן ויהיה לכולנו יום מבשר טובות. בקר אור.  

 

 

 

לבצק: 

3.5 כוסות קמח תופח

1 ביצה שלמה

200 גרם מרגרינה מזולה

חצי כוס סוכר

גרידת לימון

2 שקיות סוכר וניל

1 שמנת חמוצה / לבן / יוגורט

ללוש לבצק חלק, לעטוף בנילון נצמד ולהכניס ללילה למקרר.

 

 

למילוי הרולדות

להשרות צימוקים במעט יין מהול במים ולסנן אחרי חצי שעה. 

ממרח תמרים קנוי או בהכנה אישית (אני הכנתי לבדי מתמרים שגלענתי וקצצתי,  

מעט מים ומעט חמאה בשלתי הכל יחד לעיסה בגושים קטנים מאוד. ) 

חלמון ביצה להברשה

אגוזים קצוצים 

זרעוני פשתן לקישוט. 

 

אופן הכנה:

לחלק את הבצק לארבעה רבעים

לרדד כל עלה במעט מאוד קמח

למרוח על שתי רולדות את ממרח התמרים ולפזר אגוזים גרוסים.  

על השתיים הנותרות למרוח ריבה ולפזר צימוקים.

כמובן שאפשר למלא את הרולדות בכל מה שתרצו: שוקולד, צימוקים, תפוחי עץ, קינמון וסוכר, קוקוס עם ריבה... 

לגלגל לרולדות.

לסמן את המנות עם סכין לפני האפיה- לא לחתוך את הרולדה עד הסוף.

להבריש חלמון ביצה מהול במעט מים ולפזר מעל: זרעי פשתן או שומשום או סוכר חום או פרג.

 

לאפות עד השחמה בחום 170-180 מעלות. 

 

בתאבון 

פורים שמח

 

 

 

תודה שהגעתם לכאן והכרתם עוד חלק ממני. אשמח ויותר כשתגיבו. 

מזמינה אתכם לדף הפייסבוק שלי 

  שלכם ואתכם תפו     

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת