00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

רק חמאה ומיקסר

לילה נעים חברים יקרים!

מנצלת לי רגע של פרסומות באמצע של The Voice(בינתיים התוכנית הספיקה להיגמר) כדי להמתיק לכם כמה רגעים ואולי לתת את תרומתי למשלוח המנות שלכם במידה וטרם הספקתם להפיק אחד.
ומדובר בעוגיות כמובן! עוגיות ביתיות שכל מה שצריך כדי להכינן הם רק חמאה ומיקסר. כמובן עוד כמה מצרכים "בונים" את העוגיות אבל הן כל כך קלות להכנה וגם לא דורשות זמן קירור לפני האפיה ככה שמבחינתי שני המתכונים באמת ראויים(ראיתם מה תוכנית אחת יכולה לעולל לאזרח הקטן?) להכנס למשלוחי מנות של הדקה ה-90 ולשמש בכל מיני עתות מצוקה שבשגרה (בעיקר מתרידים חצופים אורחים מפתיעים למינהם).

 

אם בא לכם לקבל קצת השראה מצרפת את הקישורים למשלוחי מזון מהשנים עברו:
משלוח מנות 2011
משלוח מנות 2012
וכמובן אתם מוזמנים לעיין בקוביות המתכונים "עוגי-עוגיות" וגם ב"מתוק לי" אפשר למצוא כמה דברים נחמדים.

 

תיהנו!

 

 

 *מתכון של רוני ונציה מתוך "ידיעות אחרונות"

 

עוגיות טחינה נימוחות
הרכיבים(לכ-50 עוגיות קטנות):
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר(1/2 כוס)
1 כפית תמצית וניל
140 גרם טחינה גולמית(1/2 כוס+1 כף)
160 גרם קמח (1 כוס+2 כפות)
1/2 כפית אבק אפיה
קורט מלח
אופציה:1/2 כפית הל טחון
לקישוט: 1-2 כפות צנוברים



ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
בקערת מיקסר מקציפים במהירות בינונית את החמאה והסוכר במשך 2-3 דקות עד לקבלת תערובת קרמית מעט תפוחה.
מוסיפים את הוניל והטחינה וממשיכים לערבל ע לקבלת תערובת אחידה.
מנפים לקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפיה, המלח ואם רוצים את ההל ומוסיפים את כל התערובת אל קערת המיקסר.
מקפלים ידנית בתנועות עדינות עד לקבלת בצק אחיד במרקם לח, רך ושמנוני שכמעט אינו נדבק לידיים מלבד מעט פירורים.
אם הבצק פירורי ויבש מוסיפים 1-2 כפיות טחינה, ואם הוא לח מדי מוספים 1-2 כפיות קמח.
בידיים מקומחות בוצעים מהבצק חתיכות קטנות ומעצבים לכדורים בגודל 1ו-1/2 ס"מ.
מניחים את הכדורים על התבנית במרווחים של כ-3 ס"מ בינהם.
מהדקים בעדינות צנובר אחד במרכז כל כדור.
אופים 12-14 דקות עד שהעוגיות תופחות ונסדקות וצבען זהוב בהיר.
מצננים 10 דקות בתבנית על רשת ואז מהבירים את העוגיות לרשת לצינון מלא.

 

הערות והמלצות:
לא זו לא טעות! אין במתכון הזה ביצים בכלל.
זה אכן לא מעט עבודה לגלגל 50 כדורונים. העוגיות שוות את ההשקעה אבל ההחלטה עם לטרוח או לא כמובן בידיכם.
אני אוהבת להשתמש בסוכר דק-דק בעוגיות הללו כי הרגיל לא תמיד מתמוסס לגמרי ולי אישית זה מפריע.
העוגיות יוצאות זעירות ומקסימות ממש כמו כפתורים והן מאוד-מאוד רכות ונימוחות. בתום האפיה העוגיות לא יציבות בעליל, לכן יש לצנן אותן מעט בתוך התבנית ורק אז להעביר לצינון על רשת
גם אם העוגיות הזהיבו קצת יותר מ"זהוב בהיר" הן עדיין שומרות על מרקמן הענוג, אבל כמובן שלא כדאי להגזים.
אני הולכת להכין את העוגיות שוב כנראה מחר ואין לי צנוברים. אנסה להכינן עם חצאי פיסטוקים עם כי חצי פיסטוק יתפוס 3/4 מגודל העוגיה :-)

 

                                        **********************************************************************************************************************************************************

 

 

 

 *מקור המתכון(ברוסית) נמצא כאן*

 

ריבועי חמאה פרג-לימון
הרכיבים (לכ-15 יחידות):
200 גרם חמאה רכה
170 גרם קמח
70 גרם קורנפלור
70-100 גרם סוכר
גרידת לימון מלימון אחד
2 כפות פרג שלם


 

ההכנה:
לחמם תנור ל -190 מעלות ולרפד תבנית בגליון נייר אפיה.
בקערת המיקסר להקציף את החמאה והסוכר עד לקבלת קרם אוורירי.
להוסיף את גרידת הלימון, הפרג ולנפות מעל את הקמח והקורנפלור.
לערבל במהירות איטית רק עד לקבלת מרקם אחיד.
להעביר לתבנית בגודל 20X20 ולשטח לשכבה אחידה/לחלופין העביר לתבנית ולשטח למלבן בעובי 1 ס"מ.
לחתוך את הבצק לריבועים ולאפות כ-5 דקות, להנמיך את חום התנור ל-160 מעלות ולאפות כ-20 דקות נוספות.
להוציא מהתנור ולצנן, במידת הצורך לעבור שוב על חיתוך הריבועים.

 

הערות וזכרונות?
הכנתי את העוגיות ממש מזמן ככה שאני די מאלתרת עם ההערות:-)
גם העוגיות הללו לא כוללות ביצים, לא מזהיבות מאוד באפיה והמרקם שלהן נימוח מאוד.להבדיל מעוגיות הטחינה העוגיות קצת יותר "יבשות"
התנור שלי לא אופה באופן אחיד (בעוד שבאמצע הכל עדיין חי השוליים נשרפים) לכן בתמונה רואים מעט "חום זהוב" שלא צריך להיות שם
עכשיו אחרי שפגשתי כמה מתכונים אני חושבת שהמתכון הזה יכל בשקט להיקרא "שורטברד"
כמובן את העוגיות אפשר לחתוך לכל גודל שתרצו ואפשר גם לאפות בתבנית עגולה ולפרוס לפלחים
אם רוצים אפשר להכין לריבועים ציפוי-קישוט של רויאל אייסינג כלומר אבקת סוכר עם מעט נוזלים (אני העדפתי מיץ לימון)

 

בהצלחה, בתיאבון ומשלוחים מהנים לכולם!


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת