00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

קיש בצק עלים, גבינה וקישואים

 

היום אני רוצה לשתף אתכם ולספר לכם על גבינה צפתית חדשה של תנובה מסידרת הגבינות "פיראוס". אצלנו בבית מאוד אוהבים גבינה צפתית וכבר הספקנו לצבור ניסיון רב בטעימת גבינות מסוג זה. חלקן היו מלוחות מידי לטעמנו, וחלקן היו פשוט תפלות וחסרות טעם לחלוטין. חלקן מחלב פרה וחלקן מחלב עיזים. לבסוף התבייתנו על הגבינה הצפתית מתוצרת מחלבות גד שהיא מאוד אהובה עלינו. אבל לצערי לאחרונה בכל פעם שקנינו אותה היא התקלקלה כמעט מייד עם הגיעה מהסופר. לכן כל כך שמחנו להכיר את הצפתית 9%, החדשה של תנובה.  מבחינתנו הגבינה הייתה בדיוק בטעם הנכון, עם מליחות במידה הנכונה, ובמרקם נעים וחלק. ולכן אני יכולה בלב שלם לספר לכם ולהמליץ עליה. 

מהקופסא הראשונה שהיתה לי, הכנתי את הקיש הזה שיצא נפלא וגם מאוד קל להכנה. ואת הקופסא השניה השארתי לחצי שלי שאוהב אותן ככה "פרש" ליד סלט ירקות טרי.

ועכשיו אשתף אתכם במתכון לקיש היפה והקליל הזה, שמתאים בדיוק לארוחת ערב קלילה, או ביום פינוק יכול להוות ארוחת בוקר מפנקת.
המלצה שלי היא לאכול את הקיש חם וטרי כשהוא יוצא מהתנור, מאחר ולאחר הקירור הגבינה נהיית מעט צמיגית.

 

 

 

 

המצרכים הנדרשים:

 מתאים לתבנית פאי בגודל 22 או 24 ס"מ, כפי שאתם רואים אני השתמשתי בתבנית מלבנית אבל זה ממש לא חובה

 

  • 200 גר` גבינה צפתית

  • 1/2 חבילת בצק עלים מרודד

  • 3-4 כפות סלט טורקי פיקנטי מוכן 

  • 2 קישואים שטופים, קלופים ופרוסים לעיגולים דקים

  • מעט טימין יבש

 

  • חלמון ביצה מהול ב- 1 כף מים 
  • מעט שומשום לקישוט

 

 

ההכנה:

 

  1. חממו את תנור האפיה ל- 220 מע`.

  2. רפדו את תבנית הפאי בבצק העלים המרודד, כולל הדפנות וחיתכו את השאריות. ודיקרו מעט בעזרת מזלג רק את התחתית.

  3. מירחו על הבצק את הסלט הטורקי (אפשר להמיר לממרח פסטו, או ממרח זיתים)

  4. פירסו את הגבינה ואת הקישואים לפרוסות דקות.

  5. כעת סדרו שורה של עיגולי קישוא אחריה שורה של גבינה וכך המשיכו עד שכל התבנית מלאה.

  6. מירחו מעט מחלמון הביצה הטרופה, בקצוות. פזרו מעל מעט טימין יבש.

  7. והכניסו לתנור לכ- 15-20 דקות עד לקבלת צבע זהוב יפה.

  8. לאחר האפיה פזרו מעט שומשום לקישוט.

 

 

הערות/הארות

 

* ניתן להמיר את הגבינה הצפתית בגבינת קשקוול או בולגרית.

* ניתן להמיר את הקישואים בכל ירק אחר שאתם אוהבים. למשל בטטה,חצילים, פטריות..

* ניתן להמיר את הסלט הטורקי בממרח פסטו או ממרח זיתים

***המלצה שלי היא לאכול את הקיש כשהוא טרי וחם מאחר ולאחר ההתקררות הגבינה נהיית מעט צמיגית.

 

 

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת