33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

ציר עצמות לכל דורש

ציר עצמות לכל דורש

אז זוכרים שאמרתי לא לזרוק את העצמות של האוסובוקו/אסאדו ? 

אז זה מה שעושים איתן.

ציר עצמות !

שזה אחד הדברים הכי טובים שבן אדם יכול לתת לגוף שלו.

במיוחד כשחולים, אבל גם "סתם" ככה לתחזוקה שוטפת של הגוף.

(ראיתי את זה באתר של ורד לב)

אז מה צריכים ? 

מגוון רב של עצמות

חומץ תפוחים

קצת ירקות (קישואים, שיני שום שלמות, גזרים, שומר, סלרי, דלעת וכו`)

לתת לעצמות לשבת שעה ב - 3-4 כפות חומץ בסיר גדול כדי להוציא את המינרלים החוצה. 

להכניס את כל הירקות פנימה, למלא מים עד הסוף ולהכניס לתנור בחום של 180 מעלות למשך שעה. אח"כ להוריד טמפ` ל-100 מעלות ולבשל בין 24 עד 48 שעות (לפי הצורך). 

לסנן את הנוזל בלבד, לתת להצטמצם בלי מכסה על אש בינונית במשך עוד כשעתיים, ולהתחיל לחלק מנות. 

מנה אחת להשאיר לבעל החולה, ואת השאר (הנוזל בלבד, ללא הירקות) להקפיא בכמה מנות (להפשרה כשרוצים להכין מרק איכותי).

אני הקפאתי 4 צנצנות (בגודל של צנצנת דבש 1 ק"ג), ואת השאר השארתי במקרר ליום יומיים הקרובים עד שכולנו פה בבית נתחזק מההתקררות שיש כאן. 

      

כשפותחים את המכסה, קצת נבהלים, אבל זה לא חלודה (שזה מה שאני חשבתי...) זה פשוט שומן, ג`לטין ועוד דברים שהתעבו על המכסה. 

 

 
זה מה שנשאר אחרי שמסננים את כל הירקות : 
 
         לבריאות !!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת