00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

שניצלונים

 

 

 

הבקר חשתי עומס רגשי וצורך בלתי מתפשר לכתוב. אחרי שסיימתי את מטלות הבית ההכרחיות ונפרדתי משני מתאמנים ברצף, עשיתי את דרכי לבית הקפה השכונתי והתפנקתי על קפה מדוייק, מדוד לטעמי האישי.

כשבתי וזכרתי שטרם ממשתי את הצורך לכתוב, חמקתי למטבח עם מצלמה, הכנתי שנצלונים חמים ובה בעת צלמתי ואני משתפת  גם אתכם..

אם אני לא טועה התפיסה המטבחית הרווחת היא ש"הכי קל" לטגן לרעבים שניצל וציפס. אבל אם ישאלו אותי אז המענה הוא אחר. אני מאוד אוהבת לאפות ולבשל. אני מעדיפה לבשל תבשילי  קדרה, ממולאים, תבשילים מורכבים עמוקי טעמים ולא לעמוד ולטגן שניצלים ששלבי ההכנה לקראתם מעצבנים, מלכלכים והכנתם מוגבלת ל"רגע האחרון".

אלא שלפעמים גם את הפינוק הזה אני אוהבת להעניק ולכן אימצתי לאחרונה את שיטת השניצלונים שהכנתם קלה גם אם נחלקת לשלבים.

 

המרכיבים: 

2-3 חזות עוף נקיים חתוכים לקוביות קטנות.

 

למרינדה:

בקערה עמוקה מערבבים : שליש כוס רוטב סויה, חומץ בלסמי (אני ויתרתי הפעם),

פלפל שחור, גריל עוף, פפריקה מתוקה, מעט מאוד שמן זית .

בבקר השרתי את קוביות החזה במרינדה והכנסתי למקרר.

 

 

הבלילה: 

את הבלילה מכינים רק לקראת הטיגון. ממש דקות קודם לכן. 

כוס קמח תופח

כפית סודה לשתיה

מעט פלפל שחור

מעט מלח

כוס מים או מי סודה.

מערבבים הכל במטרפה לבל  יבצרו גושים. 

 

 

מעבירים את כל תכולת קערת קוביות החזה והמרינדה (מעט נוזלים) לתוך קערת הבלילה.

מערבבים היטב. 

מטגנים בשמן זית עמוק: 

בסיוע מזלג אוחזים כל שניצלון באחת מפינותיו  ומוודאים שהוא עטוף בלילה.

מכניסים בזהירות לשמן החם לא יותר מ 4-5 שניצלונים ביחד. 

הטיגון  משני הצדדים כמובן, קצר ביותר. התוצאות מרנינות. מגישים מיד. עם פירה, סלט ירקות וטחינה ביתית.

מי צריך יותר מזה... 

 

 

בתאבון.

 

 

 

 

תודה שהגעתם לכאן והכרתם עוד חלק ממני. אשמח ויותר כשתגיבו. 

מזמינה אתכם לדף הפייסבוק שלי 

  שלכם ואתכם תפו     

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת