00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בישול-סאן

פרעצל סאן ( בייגל )

לתוצאות מדוייקות המתכון רשום לפי משקל הרכיבים ובגרמים.

 

מה מכינים:

500 גרם קמח לבן

5 גרם שמרים יבשים 

180 גרם מים + 150 גרם חלב ( אפשר גם רק 330 גרם מים)

20 גרם סוכר חום ( אפשר גם רגיל)

30 גרם חמאה רכה/מומסת

5 גרם משפר אפיה ( לא חובה)

10 גרם מלח 

 

לתערובת לטבילה

1.5 ליטר מים

2 כפיות אבקת סודה לשתיה

 

מעט מלח גס 

 

אופן ההכנה:

1) מכניסים לקערת מיקסר את כל החומרים היבשים ומערבבים, מוסיפים את הנוזלים ולשים את כל המרכיבים         כ-8 דקות במהירות נמוכה, עד לקבלת בצק אחיד

2) משמנים קערה במעט שמן מכניסים את הבצק לקערה מגלגלים אותו שישומן מכל הצדדים,

    עוטפים בנילון נצמד ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח. אפשר במקום נילון לכסות במגבת מטבח לחה.

3) מחממים תנור לחום מקסימאלי.

4) על משטח משומן מעט מחלקים את הבצק לכיכרות בנות 100 גרם  ומכדררים כל אחת מהן לכדור. 

     משהים לכ-5 דקות.

5) מרפדים תבנית אפיה עם ניר אפיה ומרססים שמן צמחי.

6) כל כדור מגלגלים לחבל דק באורך כ-40 ס"מ (אם מצליחים שבאמצע ישאר קטע מעט יותר עבה

    של בערך 4 ס"מ, מה טוב, אבל לא קריטי) מהחבל הנ"ל יוצרים צורת פרעצל , אפשר לראות הוראות כאן,

    http://www.youtube.com/watch?v=uwy9c0foFTc

   אם לא מצליחים אפשר לבחור צורה אחרת לדגומא הספרה 8 או צורת לב.

   לאחר יצירת הצורה מניחים על התבנית המשומנת.

7) בזמן שהפרצלים נחים, מרתיחים ליטר וחצי מים בסיר רחב ( אני משתמש בסוטאג`),

    לאחר הרתיחה מוסיפים 2 כפות סודה לשתיה, מערבבים ולאחר שהסודה נמסה מכבים את האש.

8) תובלים במי הסודה את הפרעצלים , מניחים אותם לכמה שניות עד שהם צפים ( אפשר כל 3 בסיבוב אחד         בערך)  ומוציאים באמצעות כף מסננת, מסננים עודפי המים ומחזירים אותם לתבנית המשומנת.

9) מפזרים מלח גס בכמה נקודות (אני אוהב למעלה, למטה ובאמצע) ואם הצלחתם לעשות לפרעצל בטן             בעזרת סכין מבצעים חתוך לאורך בטן הפרעצל.

10) מכניסים לתנור החם את התבנית, כאשר הוא בחום מאקסימאלי, מורידים את החום ל-220

    ואופים כעשר דקות, רבע שעה, עד שהפרעצלים משחימים יפה. 

11) מוציאים מהתנור ומצננים על רשת כרבע שעה.

12) את הפרעצלים שנשארו אפשר לאחסן בכלי אטום במקרר עד שבועיים

13) חימום חוזר הכי מומלץ בטוסטר אובן למשך 5 דקות בבחום של 220 .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל RamiSun אלא אם צויין אחרת