11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

מאפינס גבינות וזיתים + חוות דעת גבינה צפתית דליקטס של פיראוס


מלא זמן לא כתבתי כאן....
אם לדייק אז יותר מ- 4 חודשים.... במהלך הזמן הזה נאלצתי להוריד את נפח הפעילות שלי באפייה ובמטבח (אבל לא הפסקתי לחלוטין) ואני חושבת שמגיעה לכם התנצלות, אז קודם כל נתחיל
ב-!!!!

 אני שמחה לעדכן אתכם שאני חוזרת לפעילות בבלוג-לאפות, לכתוב ולהעלות מתכונים!

לפני שנתחיל חשוב לי לציין שכל מה שכתוב בפוסט הזה על גבינות פיראוס של תנובה הוא חוות דעתי האישית, הכנה והאובייקטיבית בלבד!

ביום חמישי האחרון קבלתי משלוח מתנובה ובו  2 גבינות צפתית דליקטס של פיראוס-9% שומן להתנסות.
למי שלא יודע גבינה צפתית היא המצאה ישראלית -ושמה ניתן לה מכיוון שהיא יוצרה לראשונה בעיר צפת!

אני מאוד אוהבת את הגבינה הזו מכיוון שהיא לא קשה ולא רכה מדי, לא מלוחה מדי ובזכות טעמה העדין היא משתדכת באופן נפלא לירקות, כריכים ומילוי למאפים ופשטידות.
כבר למחרת החלטתי להכין מהגבינה שקבלתי מאפינס גבינה וזיתים ולהוסיף להם גבינות נוספות לחיזוק-גבינה לבנה ופרמז`ן  האהובה עלי מאוד.

המאפינס יצאו אוריריים ומאוד טעימים-מומלצים מאוד לארוחת ערב קלה, תוספת נחמדה לארוחת בוקר מושקעת או  סתם כנשנוש. 
ילדים אוהבים אותם במיוחד!

מצרפת 2 קישורים למתכונים נוספים מהבלוג שלי שאפשר לשלב בהם את הגבינה הצפתית הטעימה הזו:
 -בורקיטס גבינות וממרח עגבניות-http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2350323
-סושי באגט-http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2336752

מרכיבים: ל-18 מאפינס בתבנית שקעים קטנה או 12 מאפינס בתבנית שקעים גדולה
כוס וחצי קמח תופח (210 גרם)
חצי כוס שמנת לבישול 15% שומן (אפשר להמיר בחלב למי שרוצה לחסוך באחוזי השומן)
רבע כוס שמן קנולה
2 ביצים
250 גרם (גביע) גבינה לבנה-5% שומן
170 גרם גבינה צפתית-אני השתמשתי בצפתית דליקטס של פיראוס 
150 גרם גבינת פרמז`ן מגוררת
חצי כוס טבעות זיתים ירוקים (אפשר גם שחורים)
כפית אורגנו יבש-לא חובה
כפית פפריקה מתוקה-לא חובה
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל

אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-200 מעלות.
-משמנים את תבנית המאפינס או מרפדים במנג`טים.
-טורפים בקערה שמנת, ביצים ושמן.

-מוסיפים את הגבינה הלבנה וטורפים

-מוסיפים גבינה צפתית מגוררת



-מוסיפים גבינת פרמז`ן מגוררת וטורפים

-מוסיפים את הזיתים

-מוסיפים את הקמח-טורפים קלות (שימו לב לא לטרוף יותר מדי בשביל שהתערובת תצא אוורירית)

-מוסיפים את התבלינים-פפריקה ואורגנו (למי שאוהב) ומלח ופלפל וטורפים ממש עוד קצת

-ממלאים את השקעים-מנג`טים בתרובת עד ל-4-3 גובהם-שימו לב לא למלא עד הסוף כי המאפינס תופחים באפייה...

-אופים 20 דקות עד להזהבה ומצננים. (אני הפכתי את התבנית בתנור אחרי 10 דקות אפייה על מנת שתתקבל אפייה אחידה) מאפין אחד הודגם לטעימה לפני התמונה-עמכם הסליחה....

 שיהיה בתיאבון....

ועוד אחת...



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת