00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

אורז בתנור עם עוף - מומלץ טעים במיוחד

כבר כמה זמן שאני רוצה להעלות את המתכון המדהים הזה , מעולה לארוחת שבת בצהרים,  מצריך בישול ארוך כשעתיים 

שילוב מדהים של עוף עם  אורז בתבנית אחת, רמת ההכנה מבחינת הקושי בינונית  -

אבל  מובטחת תוצאה מופלאה..  אז קדימה לעבודה

 

 

במתכון זה שלושה שלבים :

1.  שלב ראשון הכנת האורז

2.  הכנת העוף

3.  חיבור של העוף והאורז בתבנית גדולה

 

שלב ראשון  - המצרכים להכנת האורז:

2 כוסות אורז לבן מבושל

   *אני מכינה אורז במיקרו - בכלי מתאים  -   2 כוסות אורז + 4 כוסות מים רותחים - 1 כף אבקת מרק עוף 1 כף שמן - מערבבת

                 ומכניסה למקרו ל- 20 דקות- והאורז מוכן

2 בצלים גדולים קצוצים דק דק

2 כפות שמן לטיגון הבצל

3 גזרים מגורדים גס

2 כפות סילאן

2 כפות סוכר

1 כף בהרט

תבנית חד פעמית גדולה

 

אופן הכנת האורז :

1. לטגן את הבצל הקצוץ עד להשחמה

2 . להוסיף את הגזר המגורד ולטגן עוד מספר דקות

3.  להוסיף 2 כפות סוכר ולערבב להמתין דקה

4.  להוסיף 2 כפות סילאן לערבב  ולהסיר מהאש

5. את האורז המוכן לשטח בתבנית חד פעמית גדולה

6. להוסיף את התערובת הבצל והגזר , להוסיף 1 כף בהרט ולערבב  היטב .

 

עכשיו  להכנת העוף  - מהיר וקל

שלב שני - המצרכים להכנת העוף:

3 כרעי עוף  (פרוסים לשני חלקים)

 2 כפות רוטב טאריקי

2 כפות שמן

כף בהרט

פלפל שחור  לפי הטעם

 

אופן הכנת העוף:

1 . יש להרתיח את העוף - רתיחה אחת ולסנן .

2.  בקערה להניח את העוף להוסיף את הטריאקי , השמן , וכף בהרט, פלפל שחור לפי הטעם - ולערבב.

 

 

שלב שלישי - חיבור של העוף והאורז בתבנית גדולה:

צריך:   2 כוסות מים רותחים

          1 כף סילאן לפיזור מעל העוף

 

  על התבנית עם האורז מניחים את העוף המתובל ועל התבנית מפזרים את 2 הכוסות מים רותחים

 על כל חתיכת עוף יש לפזר מעט סילאן...

 לעטוף את התבנית בנייר כסף ולתנור

 

בתנור :  שעה ב- 200 מעלות

            ועוד שעה  180 מעלות

            מסירים את נייר הכסף לעוד  רבע שעה

 

פירוט ערך קלורי בקישור : http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3522

 

  

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת