00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ארוחה לשבת מס` 18

לחץ,אין לי זמן,מתי אני יספיק לבשל מוכר לכם ?

אז השבת הפוסט מוקדש לבישול טעים ומהיר ללא שום עיכובים והרבה כלים .

הפתרון המושלם למצבים אלו הינם שקיות קוקי כל השבת בתנור אחד ללא כל קושי כל שנותר לחמם תנור ולקשור את השקיות.

אז take it coocki .

אז מה נבשל השבת

  • רולדת בשר טחון עם המון בצל מטוגן ופיסטוק גרוס
  • מבחר ירקות שורש ,בטטה,לבבות ארטישוק בשמן זית וטימין
  • עוף במרידה של צ`לי שום ודבש
  • אורז צהוב בניחוח משכר

אז קדימה ניגש לעבודה

החומרים עבור 6 סועדים

רולדת בשר טחון

החומרים

1 ק"ג בשר טחון (20% שומן)

1/2 ק"ג בצל חתוך לרצועות

200 גר פיסטוק (טבעי-קצוץ גס)

מלח דק

פלפל גרוס

1 כפית ראס אל חנות

3 כפות שמן זית

צרור פטרוזליה קצוצה

אופן ההכנה

את הבשר נטחן טחינה דקה (פעמיים) ונניח במקרר,במחבת נחמם 3 כפות שמן זית ונטגן את הבצלים עד הזהבה "עמוקה" ונצנן.

לאחר שהבצל התקרר נוסיף אותו לקערת הבשר נצרף לחגיגה פטרוזליה קצוצה מלח,פלפל וראס אל חנות נערבב הייטב ונוסיף את הפיסטוק הקצוץ.

נשמן נייר אפייה במעט שמן זית ונרדד שיכבת בשר נתחיל לקפל ניצור מעיין רול(כמו סושי) ונכניס לשקית קוקי וניקשור.

ירקות קלויים בטימין ושמן זית 

החומרים

1 בצל סגול

1 בטטה

1 שומר

1 גזר

1 זוקיני

1 תפו"א ירושלמי

1כף דבש

חופן טיפין

מלח גס

פלפל גרוס

2 כפות שמן זית

אופן הכנה

יש לחתוך את כל הירקות באופן גס ולהכניס לשקית קוקי נתבל בטימין,דבש,מלח ופלפל נערבב הייטב וניקשור.

עוף צלוי במרידה מתוק חריף 

החומרים

עוף שלם

למרינדה

3 כפות דבש

1 צ`לי קצוץ

3 שיניי שום כתושות

2 ס"מ גינגר קצוץ

1 כוס מיץ תפוזים

מלח פלפל

אופן ההכנה

בקערה נערבב את כל חומרי המרינדה ונשרה את העוף לחצי שעה נכניס לשקית קוקי וניקשור

עוף צלוי בליווי ירקות

החומרים

1 עוף שלם

1 ראש שום

1 בצל חתוך לרבעים

1/2 כוס שמן זית  

1 כף פפריקה מעושנת

1 כפית קארי

1 כפית גרגרי חרדל

מלח גס

פלפל גרוס

ירקות עפ"י בחירה(תפו"א,בטטה,גזר,זוקיני)

אופן ההכנה

בקערה נערבב את התבלינים והשמן זית נעטוף את העוף במרינדה ונעביר לשקית קוקי נצרף את הירקות נערבב הייטב ונאטום .

אורז צהוב בניחוח משכר

החומרים

2 כוסות אורז לבן (אני משתמש ביסמין)

1 מקל קינמון

1 כוכב אניס

2 תרמילי הל

כפית גרגרי כוסברה

1 כפית כורכום

1 כף מלח

1 כפית פלפל לבן

5 כוסות מים

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

נשטוף את האורז ונניח במסננת,בסיר עמוק נרתיח את המים בתוספת התבלינים ,בקערה נערבב את האורז והשמן זית ונעביר לשקית קוקי

נוסיף את הנוזל לשקית לפי יחס 1:2 ז"א על כל כוס אורז 2 כוסות מים .

נערבב היטב וניקשור

 

דגשים לשימוש בשקית קוקי.

  • לפני האטימה יש לוודא הוצאת כל האוייר מהשקית
  • האיטום חייב להיות חזק
  • מידיי פעם מומלץ לנער את השקית
  • לקראת סיום הבישול נפתח את השקית לקבלת מרקם פריך

 

אז מהיום אין לחץ קדימה לעבודה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת