00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

ניוקי ברוטב עגבניות פיקנטי

 

 

ניוקי `באים` הכי טוב עם רוטב מהצלי. היורשת מבקשת חדשות לבקרים ניוקי ובאין בשר הכנתי רוטב פיקנטי שהשתלב נהדר בחיך.

אפשר לקנות ניוקי להרתחה. אני נוהגת להכין אותם לבד לפי מתכון גרמני של סבתי ז"ל.  בגרמנית קוראים לזה `קלייזה` ומכינים אותם ככדורים גדולים.

 

 

ניוקי ברוטב פיקנטי 
 
3 כוסות תפוחי אדמה מעוכים
2/3 כוס קמח תפוחי אדמה
2 ביצים טרופות
מלח
 
מערבבים את כל החומרים. אם התערובת רכה מידי להוסיף עוד קמח תפוחי אדמה או קמח רגיל או קמח מצה.
 
 
בידים רטובות ליצור גליל. להכניס למקרר להתקשות לבערך שעתיים. לחתוך לחתיכות קטנות. אם רוצים מעבירים כל חתיכה תחת מזלג ליצירת פסים - לא חייבים.
 
 
 
 

לבשל במים רותחים מומלחים עד שהניוקי מתחילים לצוף מעלה.
 
להוציא עם כף מסננת ולהכניס מייד לרוטב.
 
 
לרוטב
 
1 כף שמן זית
2 עגבניות קלופות חתוכות
2 שיני שום קצוץ (או קפוא)
מספר עלי בזיליקום קצוצים דק
1 קופסא רוטב עגבניות (השתמשתי ביכין) לפסטה
מספר טיפות טבסקו
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
1/2 כוס מים


 
 

לחמם את השמן במחבת ולהוסיף את השום והעגבניות ולהוסיף מלח. (המלח עוזר לעגבניות להגיר נוזלים)
 
לבשל תוך ערבוב. להוסיף את שאר החומרים בהדרגה. את הבזיליקום הקצוץ להוסיף לקראת סופו של הבישול. אם רוצים מוסיפים למעלה גבינת פרמזן.


בתיאבון

אלינוער


 
 
 
 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

46 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת