00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

פעמיים כי טוב

 

פרגית צרובה 

החומרים

6 יח` פרגית נקיים מעצם
 
2 כפות פפריקה מעושנת
 
3 כפות  שמן זית
 
מלח פלפל
 
כף לימון כבוש טחון
 
1 גבעול סלרי קצוץ 
 
5 פלפלים קלויים מקולפים חתוכים לרצועות
 
10 שיניי שום
 
 1/2 כוס זיתים מזן סורי מגולענים/זייתים שחורים יבשים (יש להרתיח בתוספת חצי לימון בכדיי להרחיק מרירות ולשטוף)
 
כף אריסה מתוקה
 
אופן ההכנה
 
 
יש להשרות את הפרגית בשמן זית ובפפריקה המעושנת,מלח ופלפל לחצי שעה.
 
נחמם מחבת ללא שמן נצרוב את הפרגית ל 2 דק לערך מכל צד ונוציא לתבנית .
 
נוסיף למחבת (על השמן הקיים הוא מלא בטעמים) את השום,הפלפלים,הזיתים,הלימון הכבוש ולבסוף את הסלרי הקצוץ נשלים טעמים וחצי כוס נוזל של
 
עוף(במידה ואין מים) נרתיח קלות נוסיף כף אריסה "נעטוף" את הפרגיות ברוטב ,נאפה בתנור ל 10/15 דק בחום 180 מעלות.
 

קדירת עגל וירקות מקורמלים

החומרים 

500 גר בשר עגל טרי (מומלץ מכתף מרכזי)

2/3 גזרים קטנים 

10 בצלי פנינה

3-4 שורש פטרוזליה בגודל בינוני 

סלסלאת פטריות שמפניון טריות 

1 כף טימין

2 כפות סוכר חום

2 כף סילאן תאנים/תמרים

2כפות חומץ בלסמי 

מלח פלפל

2 עלי דפנה 

2 גרגרי פלפל אנגלי 

אופן ההכנה

בסיר רחב נחמם 3 כפות שמן זית ,את הבשר נחתוך לקוביות בגודל זהה.נצרוב את הבשר מכל צד ונוסיף מים פושרים עד כיסוי נוסיף את עלי הדפנה 

פלפל אנגלי, מלח, פלפל,ונבשל על אש נמוכה כ 40 דק`.(בשר העגל רך יותר מבשר הבקר).(לקיצור התבליך ניתן להשתמש בסיר לחץ)

במקביל נקלף ונשטוף את הירקות אך נשאיר אותם בשלמותם,את הגזר ושורש הפטרוזליה נבשל במים רותחים עם מעט מלח למס` דק` (בלונשייר

בשפה המקצועית) אל דנטה (שהמוצר יהיה קשה במקצת) .

במחבת גדולה ורחבה נחמם 2 כפות שמן זית ונזהיב את הבצלצלים נוסיף את הגזר והפטרוזליה נקפיץ קלות נתבל במלח פלפל וסוכר,לאחר

שהסוכר נמס נוסיף את חומץ הבלסמי טימין וסילאן .

נצרף לחגיגה את קוביות הבשר נקפיץ קלות נוסיף את סלסלת הפטריות תוך כדיי הקפצה ובתוספת כוס מנוזל הבישול הבשר.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת