00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

אוזני המן עם פרג

 

 לקראת חג הפורים המתקרב אלינו בצעדי ענק, ומאחר והשנה כבר אין לי ילדים קטנים שצריך לצאת איתם למסע חיפוש אחר התחפושת המושלמת, וגם אף גן או בי"ס כבר לא מזמין אותי למסיבת פורים.. ואיכשהו גם לא נראה לי שאני הולכת להתחפש למלכת אסתר השנה. החלטתי בכל זאת לציין את חג הפורים עם מה שיותר קרוב לליבי (או יותר נכון לבטני...חחח) ואפיתי לי ולבני הבית את אוזני ההמן המקוריות במילוי פרג. אמנם נכון להיום כבר התפתחו אין סוף גרסאות למילוי אוזני ההמן כמו שוקולד, ריבת חלב, ריבת תות ועוד אינסוף וריאציות שכבודן במקומן מונח. אך אני החלטתי השנה לחזור לשורשים ואל מילוי הפרג האהוב (גם אם הוא קצת נכנס לשיניים). אז אם בא לכם להצטרף אלי להנאה, הנה כמה אוזנים שיכולות לעשות לכם רק דברים טובים - שימו לב שמתי שומר ליד העוגיות אבל אם לא תזדרזו אני לא מבטיחה שהוא מספיק אחראי...חחח


 

 

לבצק:

  • 200 גר` קמח

  • 50 גר` שקדים טחונים

  • 120 גר` חמאה קרה חתוכה לקוביות

  • 1 ביצה

  • קורט מלח

  • 100 גר` אבקת סוכר

 

ההכנה:

  1. הכניסו את כל המרכיבים אל מעבד המזון עם להב המתכת, והפעילו בפולסים קצרים, עד לאיחוד הבצק.

  2. הוציאו את הבצק ממעבד המזון, צרו כדור ושטחו אותו מעט. עיטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר לכחצי שעה.

 

מלית הפרג:

  • 3/4 כוס שמנת מתוקה

  • 100 גר` סוכר

  • 100 גר` פרג טחון

  • קליפה מגורדת מלימון אחד

  • 30 גר` אגוזי מלך קצוצים

 

ההכנה:

  1. הכניסו אל סיר קטן וחסין אש את השמנת המתוקה, הסוכר, גרידת הלימון והפרג ובשלו על אש בינונית עד לקבלת מסה מאוחדת. (כ- 7-8 דקות)

  2. הורידו מהאש, הוסיפו את אגוזי המלך הקצוצים, והכניסו למקרר לצינון.

 

 

 

 

הרכבת העוגיות:

  1. רדדו את הבצק לעובי של כ- 1 ס"מ, ובעזרת כוס חירצו עיגולים.

  2. בתוך כל עיגול בצק שימו כפית ממלית הפרג, וקפלו קודם את הצדדים כלפי פנים ואז קפלו את השארית לסגירת המשולש.

  3. סדרו את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפיה, והכניסו למקרר לחצי שעה (כך הם לא יפתחו באפיה)

  4. מירחו חלמון ביצה מהול בשתי כפות מים על כל עוגיה.

  5. הכניסו לתנור שחומם מראש לחום של 160 מע` כ- 20 דקות.

  6. לאחר האפיה אפשר לפזר מעט אבקת סוכר.

 

הערות/ הארות:

  • את השמנת המתוקה נין להחליף בחלב, או בחלב קוקוס.

  • את אגוזי המלך ניתן להחליף בצימוקים, אגוזי לוז קצוצים או פרורי עוגיות.

  • לאחר מריחת הביצה על העוגיות ניתן לפזר מעט פרג טחון לקישוט.

 

 

 
 
 
 
 
 
שיהיה לכם חג שמח ומבדח, ולהתראות במתכון הבא!!!
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת