00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

שבלולי וניל

נזכרתי שהכנתי בעבר את המתכון הנפלא הזה
מהספר עוגות בקלי קלות של דנית סלומון שיצא לאור בשנת 2003
שבלולי וניל מבצק שמרים.
כמות גדולה

שבלולי וניל

חומרים לבצק.
7-6 כוסות קמח לבן רגיל(בזמנו השתמשתי בכוס 200 סמ"ק)
3/4 כוס סוכר
1 כפית מלח
1 שקית שמרית-(50 גרם)(או 2 כפות שמרים יבשים)
200 גרם חמאה/מרגרינה
6 חלמונים
1 ביצה גדולה
1 כפית תמצית וניל
חצי כוס חלב פושר/מים
מעט שמן
 
חומרים למלית:
6 חלבונים
2 שקיות סוכר ווניל
1 כוס סוכר
1 חבילה פודינג אינסטנט ווניל
2 כוסות צימוקי אוכמניות או צימוקי חמוציות קטנים(אילנית: לא שמתי)
 
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים 6 כוסות קמח,עם סוכר מלח,שמרים,יוצרים גומה במרכז,ומוסיפים את שאר החומרים,מלבד השמן.
מערבבים במזלג,ואח"כ בידיים לבצק אחיד.לשים במשך 5 דקות,אם יש צורך להוסיף קמח.(אפשר במיקסר)
משמנים את כפות הידיים בשמן,מצפים מעט את הבצק,ומשאירים לתפיחה,עד שהבצק מכפיל את ניפחו.
מוציאים אוויר,לשים שוב.
מחלקים ל6 חלקים שווים.
 
הכנת המלית:
מקציפים את החלבונים,לקצף יציב ,מוסיפים סוכר,וסוכר וניל בהדרגה,מקציפים לקצף נוקשה.מוסיפים את הפודינג בהדרגה.
מרדדים כול חלק בצק לעלה ברוחב 25 ס"מ ובאורך 40 ס"מ.מורחים את העלה בשישית  מכמות הקצף וזורים מעט צימוקים.מגלגלים לכרוכית רופפת מכיוון הצלע הארוכה.
פורסים את הפרוסות בערך לעובי 2 ס"מ.משכיבים את הפרוסות ,ומשהים מעט.אופים בחום בינוני במשך כ 20 דקות,או עד שהבצק מזהיב ומלית הקצף מתיבשת מעט.
מצננים בתבנית.
בהצלחה!
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

37 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת