00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

קובה אדומה

הסיבה שלא פירסמתי את המתכון עד עכשיו היא בגלל שחיכיתי במיוחד לעלות אותו כפוסט המאה בבלוג שלי!! פוסט מאה הגיע מי היה מאמין?????

הסוד בקובה איכותי הוא שהמעטפת תהיה כמה שיותר דקה ורכה,שהמלית תיהיה בעלת טעם מפתיע ושהמרק ייתן זפטה של טעם בפה...

כל ילדותי אמא שלי הייתה מכינה קובה ביום שישי בצהריים, לפני כשנתיים החלטתי ללמוד אז הלכתי אליה מספר פעמים והכנתי ביחד איתה.

שימו לב הסדר של המתכון בכוונה כזה, אם תעבדו לפי הסדר הזה הכל יהיה פשוט יותר ונכון יותר, המתכון הוא לסיר של 50-60 כדורים, אם אתם רוצים סיר קטן אז שימו חצי מהמצרכים של המרק וגם זמן הבישול שונה. את הכדורים שנשארו תקפיאו (טיפ לגבי ההקפאה יופיע למטה).

אז קבלו את מתכון המאה שלי!!

מצרכים למעטפת:

קילו סולת

2 ספלים  (לא כוסות) של מים חמימים (אם יוצא סמיך מידי תוסיפו מעט מים)

חצי כפית פלפל שחור טחון

כף גדושה אבקת מרק עוף

מלח

ביצה

אופן ההכנה:

מערבבים את כלל התבלינים עם הסולת ומוסיפים את המים ומניחים בצד למנוחה.

מצרכים למלית:

קילו בשר בקר טחון

2 חופנים עלי כרפס

2 בצלים בינוניים

כף פפריקה מתוקה

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

במעבד מזון טוחנים את עלי הכרפס והבצל, סוחטים את התערובת ומכניסים למסננת, לאחר שכלל הנוזלים יצאו מערבבים ביחד עם הבשר והתבלינים ומניחים בצד.

מצרכים למרק:

2 סלקים חתוכים לחצאי פרוסות עבות במקצת

2 קישואים פרוסים

3 גזרים פרוסים

דלורית חתוכה לקוביות גדולות

צרור עלי מנגולד (עלי סלק)

שקית במיה קפואה (לאחר הפשרה)

צרור נענע קצוצה

מים רותחים

קופסא וחצי (קטנה) של רסק עגבניות

מלח

סוכר

מלח לימון

שמן

אופן ההכנה:

בסיר שופכים שמן ומניחים בפנים את הירקות (פרט לבמיה והנענע), מערבבים בזהירות, ממלאים במים כשלושת רבעי סיר, כשהמים רותחים סוגרים מכסה ומנמיכים להבה.

בקערית נפרדת מערבבים את הרסק והתבלינים וטועמים אם מתוק מדיי, מוסיפים מלח לימון עם חמוץ מידיי, מוסיפים סוכר, כל אחד לפי טעמו.

שופכים לסיר את תוכן הקערית, מערבבים וסוגרים מכסה.

יאללה מכינים כדורים...

מצטיידים בקערת מים ומגשים למה מים? כי הסוד הוא שהידיים יהיו תמיד רטובות אז תקפידו כל-2 כדורים להרטיב את הידיים...

לוקחים חופן מהבצק ומגלגלים לנקניק וחותכים לחתיכות בגודל כדור פינג פונג.

לוקחים כדור וממשטחים על כף היד ועם היד השניה לוקחים צביטה יפה ממלית בשר מניחים את הבצק שעל היד על האצבעות הצובטות וסוגרים את המעטפת (אם נוצר לכם חור תסגרו עם עוד מעט בצק, אם יש לכם עודף בצק שימו בצד עם שאר הבצק), שימו לב שאין אוויר בתוך הכדור כדי שהוא לא יתפרק לכם בבישול) ותניחו את הכדור על מגש עם מעט מים.

ככה חוזר חלילה עד שאנו ממלאים את כל המגשים, עכשיו טיפ אם אתם רוצים להקפיא חלק מהכמות לאחר שמגש מוכן שופכים בזהירות את המים מהמגש ומכסים את הקובות בעזרת נייר אפיה ומכניסים להקפאה ולאחר שהם קופאים מעבירים את הכדורים לשקית בכדי לחסוך מקום.

את הכדורים מכניסים אחד אחד כשמנסים כמה שפחות לשים אחד על השני, סוגרים מכסה לעשרים דקות ומוסיפים את הבמיה והנענע.

טועמים, מתקנים תיבול, ממשיכים בבישול עם מכסה פתוח עוד עשרים דקות, המדד עם מוכן זה לקחת כדור לחתוך לחצי ולבדוק עם המעטפת והמלית מוכנים...

תהנו!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת