88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

לבוא בידיים מלאות - עינוגי שוקולד

 

 

 

 

הוזמנתי לארוחת ערב שבת כבר הגעתי הביתה אחרי הקניות, וממש לא התחשק לי לצאת שוב, ולבוא אל נכדי עם ידיים ריקות זה ממש לא בא בחשבון, אז נזכרתי בעוגיות האלה, שמצאתי באינטרנט.  יש לי חבר נאמן במטבח קוראים אותו מג`ימיקס, בשלוש דקות היה בצק, עשר דקות הוא נח במקרר, בזמן הזה שברתי את חבילת השוקולד המריר,לקוביות,   כדררתי כדורי בצק, עשרים וחמישה סה"כ, שיטחתי כל כדורון בצק על כף היד, שמתי קוביית שוקולד אחת, עטפתי את קוביית השוקולד עם הבצק מכל הצדדים ושוב כדררתי ופחסתי מעט והנחתי במרווחים על תבנית מצופה נייר אפייה. הכנסתי למנוחה במקרר ל- 10 דקות, ובינתיים חיממתי תנור אפיה ל 180 מעלות חום. אפיתי 23 דקות עד שהזהיבו, בהוראות המקור כתוב כ-10 דקות אפיה  אך בתנור שלי זה לא הספיק.הנחתי אותן להתקרר בחוץ בתוך התבנית, כי אסור לגעת בהן כשהן חמות, הבצק מתפורר. ואחר כך ארזתי יפה, ובאתי בידיים מלאות באהבה לארוחת ערב שבת. בפעם הבאה אמרו לי, תשימי שוקולד חלב במקום המריר, וחוץ מזה/ ויחד עם זה, העוגיות טעימות מאוד. אני גם הוספתי ובזקתי עליהן אבקת סוכר בכמות נדיבה, תוך כדי סידורן בקופסת המשלוח. והרי המתכן הקל לפניכם.

    עינוגי שוקולד  

חומרים:

1 ח` 100 גר` חמאה,

1 ביצה,

1/4 כוס שמן קנולה,

2+ 1/4 כוסות קמח רגיל,

1/2 כוס סוכר לבן,

1/2 שקית אבקת אפיה,

1 כפית תמצית וניל,

 

 

למילוי:

1 ח` 100 גר` שוקולד מריר / חלב שבור לקוביות (25 במספר)

 

 

 

 

אופן הכנה:

מערבבים כל החומרים מכסים בניילון נצמד, ושמים עשר דקות במקפיא, אני לא שמתי והמשכתי מיד בכדרור הכדורים. 25 בדיוק.

כל כדור מכדררים בידיים, משטחים על כף היד, שמים קוביית שוקולד, מעבדים ומכדררים שוב ומשטחים מעט. שמים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

מניחים את התבנית במקרר ל- 10 דקות לערך.

מחממים תנור ל-180 מעלות, אופים עד שמזהיב קלות. לא מעבר. הצבע צריך להיות בהיר מאוד. בתנור שלי כ- 10-13 דקות, סידרתי בקופסה, ועל כל שיכבה . בזקתי אבקת סוכר בנדיבות.

בכל ביס מבצבצת קוביית השוקולד שנמסה, יאמי...

ויש כבר הזמנות לשבוע הבא....

  הערה מאוחרת :

*השנה הכנתי גם למשלוח מנות והיתה התפעלות כללית

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת