00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

עגבניה ממולאת בשר ופטריות

אני מודה, אני שונא לעבוד עם בצק פילו!! ולמה זה קשור? אז ככה, התכנון המקורי היה למלא בצק פילו בתערובת הבשר א-ב-ל... שכחתי אותו בחוץ יותר מידי זמן והוא יתייבש ונשבר...

אז נשארתי עם כמות בשר לא מבוטלת, גירדתי בראש כדי להפעיל את גלגל המחשבות ולמצוא מה לעשות עם הבשר ואז נפל האסימון....ממולאים, אבל איזה? בסוף החלטתי למלא עגבניות!!

מצרכים:

סלסלת פטריות שמפיניון בינוניות חותכות לרבעים

חצי פלפל אדום או כתום (לא חובה, אני הוספתי כי נשאר לי ממשהו אחר וזה הוסיף...)

חצי קילו בשר טחון

כוס בצל מטוגן מיובש (אפשר גם בצל טרי מטוגן) 

כפית שטוחה אבקת מרק עוף

כפית גדושה אבקת מרק פטריות

כפית גדושה בהרט

שמן

מלח ופלפל

שש עגבניות

שמן זית

ביצה

אופן ההכנה:

מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הפלפלים כ-3 דקות ומוסיפים את הבשר.

מטגנים את הבשר תוך כדי הפרדתו בעזרת כף עץ ותוך כדי טיגון מוסיפים את התבלינים + הבצל המטוגן והפטריות ומערבבים עד שכל הנוזלים מתאדים.

מוציאים לקערה לקירור ובינתיים לוקחים את העגבניות, קוטמים להם את הראש (תשמרו את הראש) ומוציאים את כל הבפנים בעזרת כפית פריזאית או כפית רגילה (בזהירות).

זולפים מעט מלח גס בתוך העגבניות והופכים אותם על רשת-מסננת כדי שכל הנוזלים ייצאו.

לאחר שהבשר קר מערבבים בתוכו ביצה, ממלאים את העגבניות בנדיבות, מניחים על תבנית עם נייר אפיה, זולפים מעל שמן זית בנדיבות, סוגרים עם ראש העגבניה.

 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לרבע שעה, שימו לב תתחילו לבדוק עם העגבניה לא מבושלת מידיי כבר לאחר 10 דקות (כי בכל תנור זה אחרת). מגישים לשולחן עם עלי בזיליקום למעלה...

תהנו!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת