88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

סהרוני שמרים (או אזני המן) מבצק שמרים פריך (פרסבורגר) - בלי גלוטן

22/02/2013

משנכנס אדר מרבים בשמחה... ובתחפושות... ובמתוק... ובצדדים הטובים של `ונהפוך הוא`. זה בדיוק מה שעשיתי במתכון הבא שהוא אזני המן מחופשים למעמולים ולסהרוני ראשית חודש, שלא לדבר על הבצק הפריך שהפך להיות בצק שמרים (אמנם עם זיקה לפריך עדיין... אבל בכל זאת שמרים) ועל הגלוטן שאף אחד כאן לא צריך אותו ממש ואף אחד גם לא מרגיש בחסרונו בכלל.

מאחר ומדובר במתכון פשוט למדי, בו סוף סוף אין משמעות להתפחה והכפלת נפח כבמאפי שמרים אחרים - אין בכוונתי להפוך את הפוסט מורכב עם הקדמה ארוכה ואתן רק לכמה תמונות לדבר על התוצאות, פרי מוחי הקודח והיצירתי.

על שאלת השאלות שברור לי שלא אתחמק ממנה, אני עונה מראש: הקורצנים?... מהאתר שקישור אליו כבר כיכב בפוסטים שלי לא אחת. אין לי שם שום פריבילגיות או `כרטיס מועדון`. זה אתר בחו"ל עם הקורצנים הכי מגניבים ולמרבית הפלא, הם גם עושים משלוחים לישראל (בעלות גבוהה למדי יש לציין, אבל עושים...). והנה קישור לאתר: Brown Cookie



סהרוני שמרים (או אזני המן) מבצק שמרים פריך (פרסבורגר) - בלי גלוטן

המצרכים (ל-18 סהרונים)

  1. 280 גר` (2 כוסות) קמח תגמיש
  2. 25 גר` (½ שקית) שמרית (או 1 כף שמרים יבשים)
  3. 70 גר` אבקת סוכר
  4. 150 גר` חמאה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות
  5. ½ כוס חלב 1% פושר
  6. ½ כפית מלח
  7. 1 כפית תמצית וניל טהור
  8. 1 כפית גרידת לימון
  9. 1 ביצה גדולה (XL)

·         להברשה לפני האפיה: ביצה טרופה (מולץ עם כפית חלב)

למלית אגוזים

  1. 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  2. 25 גר` חמאה
  3. 60 גר` (3 כפות) דבש
  4. 3 חלמונים
  5. 15 גר` (½1 כפות) פודינג וניל (או קורנפלור)
  6. 110 גר` (כוס גדושה) אגוזים מעורבים קצוצים

למלית פרג

  1. 140 גרם (½1 כוסות) פרג טחון וקלוי קל במחבת
  2. 100 גרם (½כוס) סוכר
  3. 110 גר` רסק תפוחים
  4. 100 גרם (1 כוס) פירורי עוגיות או שקדים מולבנים טחונים לאבקה
  5. 1 כף סירופ תירס כהה (או גלוקוז או דבש)

הכנת המליות:

  • מלית אגוזים: מביאים לרתיחה את החלב, חמאה ודבש. בקערית נפרדת טורפים את החלמונים עם הפודינג/קורנפלור. יוצקים מהחלב החם, בשלבים ותוך ערבוב, כשלוש-ארבע כפות אל תערובת החלמונים. את בלילת החלמונים יוצקים לקלחת החלב ומבשלים תוך בחישה על להבה נמוכה עד שהתערובת מסמיכה. מכבים, מבליעים את האגוזים ומקררים היטב. ניתן לאחסן בקירור בקופסא אטומה גם מספר שבועות.
  • מלית פרג: מחממים את רסק התפוחים, הסוכר וסירופ התירס עד לנקודת רתיחה ומסירים מהאש. בקערה מערבבים את פירורי העוגיות והפרג הקלוי, מוסיפים להם את הרסק החם ומערבבים היטב. ומקררים היטב. ניתן לאחסן בקירור בקופסא אטומה גם מספר שבועות.

ההכנה :

  1. הבצק: בקערת מערבל מצוייד בוו לישה מערבבים את הקמח עם השמרים ואבקת הסוכר, יוצרים גומה במרכז ויוצקים אליה את כל יתר מצרכי הבצק. מתחילים בעירבול תוך העלאה הדרגתית של המהירות ולשים כ-6 דקות עד קבלת בצק אחיד ורך.מעבירים לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומשהים לקירור של שעתיים (אפשר גם עד 12 שעות).
  2. מחממים תנור ל-190 מעלות
  3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות בקורנפלור, לשים לחילוץ כל אוויר שנוצר ומעבדים לכדור חלק. יוצרים גליל באורך 36 ס"מ. מחלקים ל-18 חתיכות של 2 ס"מ כל אחת. כל חתיכה מכדררים לכדור חלק (גודל כדור פינג פונג)
  4. מרדדים כל כדור בצק לעלה דק אובאלי. מניחים לרוחב קצה אחד ככפית מהמלית ומגלגלים בהידוק לכיוון הקצה הנגדי. בסיום הגילגול, מגלגלים את הגליל שנתקבל תוך הפעלת לחץ קל על הקצוות כדי לקבל קצוות `שפיציים`. מעגלים לצורת סהר ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפיה.
  5. מברישים בביצה טרופה ואופים 18-20 דקות לקבלת גוון זהוב-שחום. מוציאים, מצננים ומגישים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת