00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בישול-סאן

באגט סאן

לתוצאות מדוייקות המתכון רשום לפי משקל הרכיבים ובגרמים.

 

מה מכינים:

500 גרם קמח לבן

5 גרם  שמרים יבשים 

10 גרם  מלח בישול

5 גרם  משפר אפיה   - לא חובה

330 גרם מים חמימים

 

 

לזיגוג  ( לא חובה אבל משדרג):

1 חלבון 

1 כף מים

מעט שומושום/פרג 

 

אופן ההכנה:

1)מכניסים לתבנית מיקסר את כל החומרים ומערבבים עם כף עץ כ-2 דקות 

2) מתחילים ללוש עם וו לישה כ-8 דקות במהירות נמוכה, עד שנוצר בצק רך.

3) מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ולשים מעט ידנית (כדקה)

4) משמנים קערה גדולה, (הבצק יכול לתפוח פי 3) מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים         למקרר למשך הלילה, אפשר להחזיק במקרר עד 6 ימים, אבל לאחר 4 ימים הבצק נחלש והתוצאה תיהיה         פחות טובה.

5) מוציאים את הקערה עם הבצק מהמקרר כ-5 שעות לפני הנקודה שבה רוצים את הבגט מוכן לאכילה.

6) משהים את הקערה עם הבצק עדין מכוסה בניילון הנצמד כשעתיים. 

7) מעבירים את הבצק בעדינות למשטח עבודה 

8) מחלקים את הבצק לכ-4 חלקים שווים בערך 210 גרם לאחד, יוצרים 4 בגטים, כל חלק כזה , פותחים למלבן 

9) מקפלים רבע עליון פנימה ורבע תחתון פנימה אחריו , מקפלים את כל המלבן ל-2 , צובטים ומגלגים את הבגט על המשטח, עד שנוצר מעין צינור, מגלגלים מהמרכז אל הקצוות. 

10) את קצוות הבגט מתקנים על ידי משיכה קלה של הקצה  וקיפול אל מתחת לבגט. ליצירת צורה יפה.

11) את הבגטים מניחים על תבנית לבגטים , או נייר אפיה, מרססים מעל מעט שמן ,מכסים במגבת לחה למשך שעה וחצי.

12) כחצי שעה לפני גמר ההתפחה, מחממים תנור לחום מקסימאלי, ומניחים בתחתית תבנית ריקה.

13)לאחר ההתפחה כשהתנור כבר חם, מורידים הכיסוי, חותכים באמצעות סכין חדה חתך אלכסוני בעומק של כ-1  ס"מ  

     כל כ- 5  ס"מ.

14) בשלב זה מברישים את הזיגוג ומפזרים מעט שומשום/פרג. ( הזיגוג לא חובה, אבל מוסיף המון)

14) מכניסים לתנור את הבגטים ומעבירים לתבנית שלמטה כ-100 מ"ל מים חמים.

15) אחרי כ-2 דקות מורידים את החום ל-210 ואופים את הבגט כ-15 דקות , הופכים את התבנית ואופים עוד כ-15 דקות או עד הזהבה.

16)מוציאים לרשת צינון וממתינים שיגיעו לטמפרטורת החדר (כחצי שעה)

13) אוכלים או מאחסנים בכלי אטום במקרר (עד שבועיים), אפשר גם להקפיא עטופים בנילון....

14) חימום חוזר הכי מומלץ בטוסטר אובן למשך 5 דקות בחום של 220 , לגבי באגטים מוקפאים, יש להפשיר תחילה.

 

 

בתאבון..............

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל RamiSun אלא אם צויין אחרת