00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

משקאות של חורף

11/02/2013

ערב נעים חברים יקרים!

מאז שהתחלתי לעבוד(כרגע לא חולקת פרטים נוספים) אני בקושי נוגעת במחשב ואם כבר התישבתי מול המסך בכלל אין לי חשק להשקיע אלא רק לדפדף במיילים/בפייסבוק/שאר המקבילות לבהיה בטלויזיה. גם על לבשל ולנסות דברים חדשים קצת ויתרתי וזה מבאס אותי ברמות(לא הכנתי כלום לטו בשבט וגם לא העלתי שום דבר הקשור ביצירה!) אבל בלוג הוא משהו שבא מהלב לכן לא מרגיש לי נכון לטפל בו בכוח. כשיחזור החשק והכוחות יתרעננו אני עוד אפציץ בפוסטים כאילו אין מחר...

ובינתיים, למזלי לא חסרים לי מתכונים לחשוף- הזכרון של המחשב מפוצץ במיני מאכלים ותמונות שניסיתי ממש-ממש מזמן וצריך לתת להם את הכבוד ולהוציאם לאור. אז היום נתמקד בשני משקאות קצת חורפיים, כי הצמא היא לא תחושה בלעדית לקיץ, נכון? שני המתכונים באים עם תיבול חורפי נהדר הכוללים קינמון כמובן ובשל כך המשקאות ניחנו בארומה אוריינטלית-משהו מיוחדת מאוד. האחד מוגש חם והשני קר ועם שניהם פשוט תענוג להתרווח על ספה מחבקת ולהנעים איזה ערב חורפי סגרירי.

תיהנו!

 

על המתכון הזה שמתי עין לפני יותר משנה. המשקה שנקרא גלוֹג מגיע מארצות סקנדינביות ובדרך כלל מכינים אותו ע"ב יין אדום. הגרסא הזו היא לא אלכוהולית (בטח חלקכם מוציאים אנחת אכזבה עכשיו...) ונעשית ע"ב גרגרי רימון טריים. הרימון נחשב למאוד בריא ככה שבמקרה הזה אנחנו מרוויחים משקה גם לנפש וגם לגוף! אני נהנתי מכל לגימה!

 

*מקור המתכון (ברוסית) נמצא כאן*

 

גלוג רימונים מחמם
הרכיבים(ל-2 מנות):
250 גרם גרגירי רימון
2 כוסות מים (500מ"ל)
1 מקל קינמון
2-3 פרוסות ג`ינג`ר טרי
3 מסמרי ציפורן
5 זרעי הל
1 כוכב אניס
1 כף סוכר

 

אופן ההכנה:
לשים את כל הרכיבים בתוך סיר קטן ולהביא לרתיחה.
להנמיך את האש ולבשל כ-20 דקות.
להוריד מהאש, לסנן ולהגיש חם.

 

הערות:
כמה פשוט ככה טעים! המשקה חמוץ-מתוק ומתובל בכל טוּב, באמת טוב! והצבע, או הצבע!
למרות שעונת הרימונים ממש מאחורינו (ואת המשקה הכנתי בשיא העונה כמובן) עדיין ניתן להשיג רימונים גם בסופרים וגם בשווקים

 

*********************************************************************************************************************

את המשקה השני מכינים עם מיץ תפוזים סחוט טרי. העיקרון מאוד דומה רק שאותו מגישים צונן ולא חם כמו הגלוג. זה משקה נהדר ומרווה מאוד, שגם עושה כבוד לפרי הכי חורפי שלנו!

 

 

*מקור המתכון (ברוסית) נמצא כאן*

 

משקה תפוזים מתובל
הרכיבים(ל-2 מנות):
4 תפוזים גדולים
1 כוס מים
2 כפות סוכר
1 מקל קינמון
3 מסמרי ציפורן
להגשה: קורט אגוז מוסקט טחון

 

אופן ההכנה:
לסחות את התפוזים ולהעביר את המיץ לתוך סיר קטן.
להוסיף את יתר הרכיבים(למעט האגוז המוסקט) ולהביא לרתיחה.
להוריד מהאש ולצנן לטמפרטורת החדר.
לסנן את המשקה, לבזוק מאגוז המוסקט ולהגיש.

 

הערות:
במתכון המקורי לא מצוין במפורש לצנן את המשקה במקרר ולטעמי טמפרטורת החדר באמת צוננת מספיק בתקופה זו.
מרוב ההתלהבות שכחתי להוסיף את אגוז המוסקט בסוף. בטוחה שאיתו הטעם מורכב ומעניין עוד יותר!

 

בהצלחה ולרוויה!



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת