00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ארוחה לשבת מס` 17

הנה חלף עבר לו שבוע נוסף והגיע שישי הנכסף,ארוחה משפחתית מפנקת עבור האהובים .

אז לא נרבה בדיבורים וניגש לעבודה .

ומה נכין השבת:

  • סוכריות סלמון-קוביות סלמון מזוגגות בבלסמי,דבש,רוטב סויה וגי`נגר מסוכר
  • קנלוני במילוי בשר ברוטב עגבניות מלטף
  • צלע עגל חלב ברוטב יין אדום וחמוציות
  • סופלה תפו"א ושמיר 
  • סלט כרוב אדום ותפו"ע ואגוזי מלך

החומרים עבור 6 סועדים 

סוכריות סלמון 

החומרים

700 גר` פילה סלמון נקי מעצמות,ונטול עור

1 כוס רוטב סויה

1/2 כוס סילאן

1/4 כוס בלסמי 

1 כוכב אניס

כף תימין טרי

מלח גס 

פלפל גרוס

כף גרידת תפוז

2 כפות ג`ינגר מסוכר חתוך לקוביות קטנות

2 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה 

נכין מרינדה לדג:

3 כפות רוטב סויה

גרידת תפוז

1 כף סילאן

1 כף בלסמי 

מלח פלפל 

את הדג נחתוך לקוביות (2*2 ס"מ לערך)ונשרה לחצי שעה,במקביל נצמצם בסיר את הנוזלים(סילאן,רוטב סויה,בלסמי)בתוספת כוכב אניס.

יש לצמצם את הנוזל ב-50% עד הפיכתו למעיין סירופ צמיגי.

נחמם מחבת עם 2 כפות שמן ונצרוב את הדג מכל צדדיו ונוציא לנייר אפיה.

נעביר את הרוטב המצוצמם למחבת נוסיף את קוביות הדגים ונקפיץ קלות נשלים טעמים בשלב זה נוסיף את הג`ינגר המסוכר

נגיש על מצע עלי רוקט בתיאבון.

קנלוני במילוי בשר ורוטב עגבניות 

החומרים

1 חבילה גלילי קנלוני

500 גר` בשר טחון (בקר,עוף)

1 בצל קצוץ ומטוגן קלות

1 קופסא עגבניות מרוסקות (500 גרם)

3 שיניי שום קצוצות 

3 עלי בזילקום טריים 

4 כפות שמן זית 

מלח,פלפל

2.5 כוסות נוזל ירקות,בשר,מים

1 כוס פירורי מאפה (פנקו)

1 מיכל שמנת לבישול (פרווה)

2 כפות בזילקום יבש

אופן ההכנה 

תחילה נכין את הרוטב למנה,במחבת נחמם 2 כפות שמן זית נטגן קלות את השום ונוסיף את העגבניות המרוסקות נתבל בףמלח,פלפל נוסיף את עלי 

הבזילקום הקצוצים נוסיף את הנוזל נביא לרתיחה ונבשל כ 10 דק` ונוריד מהגז.

את הבשר נתבל בכף בזילקום יבש מלח פלפל ובצל מטוגן,ונתחיל בהרכבת המנה .

נעביר את הבשר לשק זילוף ונמלא כל קנלוני בבשר,נמזוג לתבנית האפיה מעט מהרוטב ונבנה שכבות שכבות .

שכבה קנלוני שכבה רוטב וכך הלאה,השיכבה האחרונה תהיה מורכבת מרוטב עגבניות מעל שמנת לבישול ואז פירורי לחם נתבל במלח פלפל ובזילקום

יבש נעטוף בנייר כסף ונאפה בתנור בחום 180 מעלות כ 40 דק,לקראת סיום נוריד את נייר הכסף ונעביר למצב גריל לקבלת מרקם קראנץ בתיאבון.

צלע עגל חלב ברוטב יין אדום

החומרים 

6 יח` צלעות עגל (ניתן למצוא במחלקות הבשר הטרי/קצב מומלץ)

10 בצלי שאלוט (קטנים במיוחד)

4 כפות שמן זית

1 כוס יין אדום

3 כפות חמוציות מסוכרות

2 כפות דבש

2 כוס ציר עגל,בקר,מים

מלח פלפל 

עלה דפנה  

אופן ההכנה 

את הצלע נמרח קלות בשמן זית נתבל במלח ופלפל,נחמם מחבת פסים לרמת חום גבוהה ונצרוב את הצלעות תוך כדי לחיצה (לקבלת אפקט פסים)

נהפוך רק פעם אחת,בסיום נעביר לתבנית אפיה .

נעבור להכנת הרוטב 

במחבת נחמם 2 כפות שמן זית ונזהיב קלות את הבצלצלים נוסיף 2 כפות דבש לאחר שהדבש "עטף" את הבצלים נוסיף למחבת את היין,מלח,פלפל

 עלה הדפנה,חמוציות ונוזל הבקר נביא לרתיחה ונבשל כ-15 דק` .

במקביל נחמם תנור לחום 180 מעלות ונצלה את הצלעות בתנור ל20 דק` .

נעביר לצלחת הגשה  נבזוק מעל מעט רוטב יין אדום  ונעטר בבצלי השאלוט.

סופלה תפו"א בניחוח שמיר 

החומרים

1 ק"ג תפו"א לבן 

צרור שמיר קצוץ 

4 ביצים טריות 

מלח 

פלפל לבן

אגוז מוסקט 

אופן ההכנה 

ראשית נבשל את התפו"א במים בתוספת מלח לאחר ריכוך מלא נעביר את התפו"א למעבד מזון (ללא נוזלים) ונטחן בפולסים 

נתבל בפלפל לבן,אגוז מוסקט ושמיר קצוץ נשלים מלח במידה הרצויה .

נוסיף את החלמונים ו3 כפות מים (מהבישול)נטחן היטב עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

נשמן תבנית בספריי שמן זית (תבניות כמו של מאפינס) ונאפה בחום 180 מעלות בתיאבון .

סלט כרוב אדום 

החומרים 

1 כרוב אדום 

2 תפו"ע מזן גרנד סמית 

1/2 כוס אגוזי מלך 

2 כפות שמן זית 

1/2 כוס חומץ תפוחים 

1 כף דבש

מיץ מחצי לימון 

אופן ההכנה 

נחתוך את הכרוב לרצועות דק` ונשרה במים קרים(לקבלת מרקם פריך) את תפו"ע נחתוך לחצי ולפרוסות דקות.

נעביר את הכרוב לקערה נוסיף את תפו"ע אגוזי המלך נתבל בחומץ תפוחים,דבש,שמן זית,ומיץ לימון בתיאבון 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת