00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגיות וניל עם פירות וקרמל

 

 

לרוב אני מאוד משתדלת לא לפתוח רשומה למתכון במילה "שחיתות" ואם כבר זה קורה אז המתכון המתלווה הוא בדרך כלל עם המון שוקולד מתוק ונוטף מכל כיוון, הנותן רמז עבה לחגיגה המתוקה המצופה ממנו. אבל הפעם, אני חייבת לחרוג מהרגלי וכן להתחיל ולספר לכם כי המתכון הנחמד והפשוט הזה הוא שחיתות!! גם ביופיו, גם בפשטותו וגם בטעמו.

הכל התחיל משיחת טלפון שקיבלתי מבני בכורי, שמאוד אוהב לקרוא ולהסתובב בחנויות ספרים, ובה הוא סיפר לי שהציעו לו מתנה מפרגנת בחנות הספרים - ספר חינם! ומייד המשיך ושאל האם אני רוצה משהו? שמחתי בשמחתו והצעתי לו לבחור משהו לעצמו. אבל הילד התעקש והחל לפרט לי את כל ספרי הבישול והאפיה שהוצעו לו.... ולבסוף החליט שהכי טוב זה ספרון חמוד מהסידרה הביתית של ביה"ס קורדון בלו הנקרא "מתכוני חורף", מתכונים לאניני טעם. (טוב לפחות טעם מובחר יש לו לילד ) ואני כמובן התמוגגתי לי מנחת גם מבכורי וגם מהספר הנבחר, וחיכיתי שישוב הביתה 

ובכן...בדפדוף ראשון, חשבתי לעצמי שיש כאן כמה מתכונים מעניינים אבל מהתחום החביב עלי שהוא הקינוחים לא היה מבחר גדול וגם חשבתי לעצמי שמביה"ס הגבוה לקולינריה הקורדון בלו, הייתי מצפה ליותר. אבל מייד נזכרתי במשפט הזה החכם "שלחמור לא מראים חצי עבודה", והחלטתי לא לשפוט את הסיפרון הקטן, מבלי לנסות מתכון אחד או שניים לפחות. ובנימה החלטית זו פניתי מייד לכיוון המטבח והלכתי על המתכון הראשון עבורו היו לי (כמעט) את כל המרכיבים הנדרשים. המתכון נקרא בספר  טורט פירות עם ווניל. אני קוראת לו עוגיות וניל עם פירות וקרמל.
אמנם שיניתי מעט את הרכב המצרכים וגם החלטתי לוותר על כמה אחרים על מנת להתאים את המנה לטעמם של בני הבית, אבל התוצאה היתה פשוט מדהימה!  אני הגשתי את המנה עם כדור גלידת וניל שהשתלבה בצלחת באופן מושלם.

ועכשיו חברים אחרי שכבר הבנתם את הרעיון... אני אפסיק לקשקש ואתן לכם את המתכון:


 

 

 

 

 

הבצק:

  • 250 גר` קמח 

  • 170 גר` חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

  • 60 גר` אבקת סוכר

  • קורט מלח

  • 1 כפית משחת וניל

 

הכנת הבצק:

  1. נפו את הקמח ואבקת הסוכר, אל תוך מעבד המזון. הוסיפו את הוניל, המלח והחמאה והפעילו את מעבד המזון בפולסים קצרים עד לאיחוד הבצק.

  2. הוציאו את הבצק, לושו אותו מעט בידיים לכדור. שטחו את כדור הבצ` בין שני ניירות אפיה, ורדדו אותו לעובי של כחצי סמ`.

  3. העבירו את הבצק עם ניירות האפיה אל תבנית והכניסו לקירור במקרר של - 20 דקות לפחות.

  4. לאחר הקירור, הוציאו את הבצק מהתבנית וקירצו בעזרת כוס גדולה עוגיות די גדולות.(בגודל של 7-10 ס"מ)

  5. סדרו את העוגיות בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה והכניסו לתנור שחומם מראש ל- 180 מע` כ- 10 דק` עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב בהיר.

 

מלית הפירות:

  • 250 גר` סוכר

  • 260 מל` מים

  • 1 תרמיל וניל חצוי/ 1 כפית משחת וניל

  • 8 שזיפים מיובשים קצוצים 

  • 8 משמשים מיובשים קצוצים

  • 1 כף צימוקים

  • 1 כף חמוציות

  • 50 גר` פיסטוקים קלופים קצוצים

  • 50 גר` שוקולד לבן קצוץ

 

 

  • מעט שומשום לקישוט

 

הכנת המלית:

  1. הכניסו לסיר קטן וחסין אש את הסוכר, המים ותרמיל הוניל. הביאו לידי רתיחה והורידו מהאש.

  2. הוסיפו לסיר את יתר מרכיבי המלית (מחוץ לשומשום). כסו את הסיר ותנו לו לנוח ל-10 דקות.

  3. הוציאו את מקל הוניל, וסננו היטב את הפירות המושרים. והשאירו את הפירות בכלי נפרד בצד.

  4. את הנוזל הנותר מחזירים לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה עד לצמצום הנוזל למרקם של סירופ. (בערך כ-7 דקות)

 

 

הרכבת המנה:

הניחו במרכז הצלחת עוגיה אחת, מעליה הניחו כשתי כפיות ממלית הפירות, צקו מסביב מהסירופ וקשטו בשומשום.

אני מאוד ממליצה להגיש עם כדור גלידת וניל. ומעליה גם ליצוק מעט מהסירופ.

 

הערות/הארות

ניתן להחליף את הפירות היבשים והאגוזים לכל סוג אחר שאתם אוהבים.

אפשר להכין את העוגיות והמלית יום לפני ההגשה. ולפני ההגשה לחמם מעט את הסירופ במיקרוגל.

 

 

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 


אם אהבתם את המתכון, אולי תאהבו גם את:

 

  פאי אגוזים ופירות יבשים   פאי פירות טריים    סלסילות קדאיף וקרם שמנת וניל


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת