2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

אושפלו עם עוף...

אושפלו עם עוף...

אורז עגול ,הרבה גזר ,הרבה בצל ,עוף ,תבלינים מה יוצא ,מאכל טעים מהעדה הבוכרית ,אני לא מתיימרת

לבשל כמו הבוכרים את המאכל העדתי שלהם אבל זה יצא טעים ....

המרכיבים:

4 בצלים, חתוכים לרצועות

1/4 כוס שמן

4 כרעי עוף/כנפיים

מלח ופלפל

1/2 כפית כורכום

1 ראש שום

6-8 גזרים, חתוכים לצורת גפרורים (ז`וליאן)

1 כף זרעי כמון שלמים

3 כוסות אורז עגול

אופן ההכנה:

 מחממים שמן בסיר כבד. מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים אותם עד שהם מקבלים גוון שחום.מוסיפים מים עד

לכיסוי העוף מתבלים בפלפל מרק עוף ומבשילים עד שהעוף מתרכך  מוציאים ומניחים בצד

שומרים את מיי הבישול בצנצנת .

מייבשים את הסיר מטגנים את הבצל עד שהוא משחים מעט.,מוסיפים את הגזר ממשיכים לטגן כ10

דקות מתבלים במלח ,פלפל שחור ,כורכום ,אבקת מרק ,

. מסדרים על הגזר את  העוף , מוסיפים

ראש השום (שמשאירים שלם), זרעי כמון, ומערבבים קלות,מוסיפים את האורז ,

יוצקים את המים ששמרנו בצנצנת ועוד עד לכיסוי של האורז לגובה של כאצבע מעל פני האורז

 בעזרת ידית  עץ יוצרים כמה חורים באורז, שמגיעים עד לתחתית הסיר.

מכסים את הסיר ,עוטפים את המכסה במגבת נקייה ומכסים ,מבשלים על אש קטנה כ30 דקות. מורידים את

הסיר מהכיריים ומניחים בצד מכוסה, למשך 10 דקות. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת