33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

קציצות עדשים אפויות.

עדשים הם מסוג הקטניות שתמיד יש לי בבית אם בחורף ואף בקיץ.

אני משלבת  עם אורז מלא, מרקים והיום ניסיתי מתכון חדש בקציצות. הריח של הקציצות האפויות עדיין מרחף ברחבי המטבח.

את המתכון מצאתי באתר דרך האוכל . מכירים את זה שנרשמים לאתר מסוים ופתאום מתחילים להיות מופגזים בדפים ומגזינים נוספים של אותה חברה. כך קרה לי. זה אמנם מטרד, הדואר מלא בתכנים, חלקם מאוד מענינים וחלקם לא מתאימים, אבל בשביל הנושאים המענינים אני משאירה את המגזין .

מידי פעם , כמו היום, אני מצליחה למצא מתכונים, נושאים טובים ועיניניים לקריאה.

קציצות עדשים אפויות, טעימות מאוד. ההכנה אינה מהירה אך התוצאה טובה , מזינה ומשביעה. מעט סטיתי מהמתכון , כהרגלי .

מצרכים לקציצות-

1 בטטה קטנה, חתוכה לקוביות קטנות

2 כוסות עדשים אדומות- אני השתמשתי בירוקות

1 בצל קטן קצוץ דק

1/2 כוס נענע- שמתי כוסברה

1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק

1/2 כפית מלח

1/3 כפית קנמון טחון

3/4 כפית פלפל שחור טחון

1 ביצה

4 כפות פירורי לחם

שמן זית לשימון

אופן הכנה:

שוטפים את העדשים ומבשלים בסיר עם מים. המים צריכים לעבור את כמות העדשים.

להרתיח את הבטטה בסיר עם מים . (ניתן לבשל את העדשים והבטטה באותו הסיר). לבשל עד שהרכיבים רכים, משך כ 30 דקות, לסנן ולהעביר לקערה. לצנן.

מוסיפים לקערה את הבצל, הכוסברה והפטרוזיליה- להעביר למעבד מזון ולטחון באופן גס, כך שיהיו חלקים טחונים וחלקים גסים.

כשהעיסה טחונה, להחזיר לקערה ולהוסיף ביצה, פירורי לחם ותבלינים לערבב היטב לעיסה אחידה, לטעום.

מכינים מהתערובת קציצות ומניחים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן במעט שמן זית.

אופים בתנור שחומם ל180 מעלות,עד שהן שחומות וקשות מעט. לפחות 40 דקות אפייה.

מגישים חם.

צורת הגשה :

 

קציצות עדשים ובטטה לצד אורז מלא, מתכון חורפי, עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים וויטמינים. מתאים לצמחונים . 

בתאבון.

אתי.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת