33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

קיש מקמח מלא עם פטריות וכרישה

 

ראיתי כמה פעמים את הפטריות האלו וחשבתי מה שווה במיוחד אני יכולה להכין איתן...

 

 

בביקור האחרון בסופרמרקט החלטתי לקנות אותן ולזרום עם הרעיון, עד שלא פתחתי את האריזה שלהן - לא התקבלה החלטה...

ואז נדלקה לי נורה קטנה  אכין קיש עם תחתית בצק פריך מקמח מלא עם מלית של פטריות טריות, כרישה וטוויסט לעלילה מאחותי של חופן גבינה  אני בחרתי בגבינה הזו, לדעתי גם גבינה צהובה רגילה תעשה עבודה טובה, אם יש לכן/ם גבינה אהובה אחרת - השתמשו בה.

שיניתי את הכמויות - הוספתי יותר מים והפחתתי בחמאה, האיטלקים טענו שזה הקיש הטעים ביותר שהכנתי  אז מי אני שאתווכח? 


מצרכים לבצק פריך מקמח מלא:

 300 גרם קמח מלא (השתמשתי בזה של ברילה)

חצי כפית מלח

125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות (או מגוררת אם מעבדים את הבצק ביד)

90 מ"ל מי קרח

 

אופן הכנת הבצק:

לשים את הקמח והמלח בקערה ולהוסיף את החמאה, אפשר לשפשף אותם בידיים או במיקסר עם "וו גיטרה" עד שמתקבלים פירורים, להוסיף את המים ולהמשיך לעבד רק עד שהבצק מתאחד ולעצב בצורת עיגול, לעטוף בניילון נצמד ולאחסן במקרר ללפחות שעתיים.

אפשר להכין את הבצק ולאחסן עד 5 ימים במקרר, אם רוצים לאחסן את הבצק במקפיא ניתן לעשות בו שימוש עד חודש מיום ההכנה.

לאחר שעתיים להוציא את כדור הבצק ולרדד בעזרת מערוך לפי גודל התבנית, אני השתמשתי בתבנית מתפרקת לקיש מאיקאה 

אם מאחסנים במקפיא מפשירים את הבצק במקרר לפני שמתחילים לרדד במערוך כדי שהבצק יהיה קר אך ניתן לעיבוד.

 

מצרכים למלית:

3 כפות שמן זית

500 גרם פטריות פרוסות

3 ראשי כרישה חתוכים לטבעות

1/8 כוס קמח (מודדים בכוס מדידה)

 מלח, פלפל שחור גרוס, אגוז מוסקט גרוס, שום גרוס - לפי הטעם

200 מ"ל שמנת לבישול

שלוש ביצים

חופן גבינה קשה מכל סוג שנמס, אפשר גבינה צהובה  פשוט לקחת כמה שנכנס ביד

5 כפות נוזלי פטריות - תבינו בהמשך...

 

אופן הכנת המלית:

לחמם 3 כפות שמן זית בווק, להוסיף את טבעות הכרישה ואת הפטריות הפרוסות, לתת לפטריות להגיר את נוזלים ולהעביר את הנוזלים לכוס, לשמור את הנוזלים ולהעביר את הפטריות למחבת פסים לצלייה קלה, להניח בצלחת שיגיעו לטמפרטורת החדר. 

להפעיל תנור בחום 180° צלסיוס.

לשים בקערה את הביצים, הקמח, התבלינים והשמנת לבישול - לערבב עד שאין גושים.

להוסיף את הפטריות והכרישה, הגבינה הקשה ולערבב שוב ולמזוג את המלית על הבצק. 

 

 

לאפות 40-45 דקות בחום 180° צלסיוס לתנור שחומם מראש.

בתמונה למטה הקיש בעת ההגשה.

 

 

לבריאות ובתיאבון! 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת