00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

ארבע חומוסיות בצפון

להלן הרשמים מארבע חומוסיות צפוניות שונות בהן אכלתי לאחרונה.

מסעדת אל סאמי, טורעאן (ליד בנק מרכנתיל)

רעב של סוף טיול רגלי תקף אותי לאחרונה באזור צומת גולני. בעקבות זאת קיבלתי החלטה להיכנס לכפר טורעאן, שהוא הישוב הערבי הקרוב ביותר בסביבה. "אל סאמי" היתה המסעדה הראשונה בכפר שנקרתה בדרכי, ולמרות שלא שמעתי עליה דבר לפני כן, החלטתי בכל זאת להיכנס פנימה.


הזמנתי צלחת חומוס. החומוס היה לבן כסיד ודחוס מאוד. דחוס כמו היכל נוקיה במשחק יורוליג של מכבי ת"א. יש לי דווקא חיבה לחומוס מהז`אנר הסמיך הכבד, אך המשחה הזאת היתה כל-כך יציקתית, שממש התקשיתי לאכול ממנה.


בנוסף הזמנתי מסבחה. המנה התגלתה כגרגירי חומוס שלמים שהוגשו בטחינה. הגרגירים היו רכים ועדינים – ויחד עם הטחינה החמצמצה נוצר שילוב טעמים נחמד. לא מנה לפנתיאון, אבל בסדר.


יש משהו שמתקבל בהבנה, כשאוכלים חומוס רע בחומוסיה יהודית. מאידך, יש משהו קצת מלנכולי כשאוכלים חומוס לא מוצלח בחומוסיה ערבית.

ציון: 2.5 כוכבים


חומוס אוסול, ראש פינה

אוסול היא חומוסיה פופולארית, השוכנת בראש פינה. בעקבות הצלחתה, נפתח לפני מספר שנים סניף שלה ברחוב אבן גבירול בת"א. בין מעריציה ניתן למנות את אביב משה, שף מסעדת מסה היוקרתית, שסיפר בעבר, שהוא אוכל בה בכל פעם כשהוא מגיע לצפון. את טעם החומוס והפלאפל בה הוא אף הגדיר כ"אלוהי". שמו של הפלאפל פה אכן יצא למרחוק ובעבר הוא אף נבחר ע"י ynet לשני בטיבו בארץ.


הזמנתי חומוס-פול וחומוס-גרגירים. החומוס היה טרי, קרמי, קצת עיסתי, מתובל היטב אך בעל טעם ניטראלי מדי. חומוס טוב אך חסר קיק, שלא מצדיק את הכתרים שנקשרו בשמו.


הפלאפל מאידך התגלה כנהדר, כזה שראוי לסופרלטיבים שניתנו לו. הכדורים היו פריכים מבחוץ, קצת רטובים מבפנים ובעלי טעם עשיר.


על סמך ארוחה זו, הייתי מציע לשנות את שם המקום מ"חומוס אוסול" ל"פלאפל אוסול". למי שמחפש את הריגוש שבניגוב, אמליץ לבקר במקום אחר.

ציון: 3 כוכבים


מסעדת אבו ראמי, ראמה

לא מעט ארוחות טובות אכלתי בשנים האחרונות ביישוב ראמה. במסעדות כמו עזבה ואל אסיל, בימים טובים שלהן, נחשפתי למטבח ערבי-גלילי במיטבו. לאחרונה ביקרתי גם במסעדה עממית יותר בשם אבו ראמי. המקום זוכה לפופולאריות רבה, בעיקר בקרב משפחות ישראליות, וביום שבת בצהריים יש להתאזר בסבלנות לשולחן פנוי. זהו בית אוכל בעל חזות חיצונית צנועה מאוד, שבו מוגשים שיפודים, צ`יפס ופלאפל – אך העיקר בו הוא חומוס על נגזרותיו השונות.


הזמנתי חומוס-גרגירים. החומוס היה טוב: חמים, קרמי, בעל מרקם נעים ותיבול עדין. מדובר במשחה שלא תוקפת בטעמים עזים, אלא מלטפת את הגרון - כזאת שכל אחד ייהנה ממנה.


גם המסבחה היתה מוצלחת: קלילה, בעלת תיבול נעים של שום ולימון – וגרגירים רכים ונעימים.


למרות שלא יצאתי מאבו ראמי עם בשורת חומוס בקנה מידה ארצי, מדובר במסעדה מוצלחת, שעושה כבוד למשחה הלבנה. המקום מומלץ במיוחד למשפחות רעבות, המסיימות טיול בסביבה.

ציון: 3.5 כוכבים


אבו מאהר, כפר יאסיף

למרות שהחומוסיה של אבו מאהר אינה שוכנת ברחוב ראשי, אלא בתוך כפר-יאסיף, אי-אפשר לפספסה גם אם רוצים. שלטי פרסום אדומים רבים ניצבים לצד הכבישים, מכוונים ישירות אליה - ואין צורך להפעיל את ה- Waze.


הזמנתי חומוס-גרגירים. החומוס היה בעל מרקם סמיך, קצת כבד מדי ותובל בצורה מאופקת. מנה נחמדה, אך קצת מונוטונית בטעמה.


בנוסף הזמנתי משאוושה. היתה זאת משאוושה מצטיינת, בעלת גרגירים נהדרים שממש נמסו בפה, עם חמצמצות נעימה ושמן זית זהבהב שהוסיף ארומה מיוחדת. מנה ששימחה את בלוטות הטעם.


כשיצאתי מהמקום נתקלתי בשלט של חלפן כספים, שכנראה חזר זה עתה מסין.


אבו מאהר היא עוד חומוסיה גלילית טובה. יכול להיות שמיקומה בכפר יאסיף, בין שלל בתי האוכל המוצלחים והמפתים, לא מיטיב עימה. בכל מקרה, אף אחד לא יתאכזב בה מהמשאוושה המוצלחת.

ציון: 3.5 כוכבים


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת