00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

החיים ומה שבישלתי

עוגת קרמבו

זו עוגה רב וריאציונית... יש לי כמה גירסאות שלה: בראשונה יש למטה עוגת שוקולד עגולה, עליה קרם וניל, ולסיום ציפוי שוקולד. כבר עוגה מעולה. אלא מה - יש לה ווריאציית רולדה: את הבצק של עוגת השוקולד אופים בתבנית שטוחה וממלאים בקרם הוניל, ומגלגלים לרולדה. כאילו כל זה לא מספיק - אפשר להחליף בין פודינג השוקולד לפודינג הוניל, ולעשות רולדת וניל עם מילוי קרם שוקולד!

ונתחיל בפשוטה ביותר... הרכיבים בכל הווריאציות זהים:

רכיבים:

לעוגת השוקולד:

6 ביצים מופרדות

1 פודינג שוקולד

6 כפות סוכר

לקרם וניל:

1 שמנת מתוקה

3/4 כוס חלב

1 פודינג וניל

לציפוי השוקולד (בעוגה העגולה בלבד):

100 ג` מרגרינה/חמאה

100 ג` שוקולד מריר

2 כפות חלב

2 כפות ברנדי

2 כפות סוכר

הוראות הכנה:

מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים עם הסוכר בזהירות עד לקצף יציב. באופן שאם הופכים את הקערה - הקצף לא זז. מערבבים פנימה בעדינות את הפודינג שוקולד, וכשהוא מעורבב - גם את החלמונים. שמים את התערובת בתבנית משומנת - אם רוצים להכין עוגה עגולה. אם רוצים להכין רולדה - לוקחים תבנית גדולה (אצלי זו התבנית של התנור) שמים עליה ניר אפיה. משמנים אותו (!) ומורחים עליו את תערובת השוקולד.

בכל מקרה - אופים 25 דקות בחום בינוני. מוציאים ונותנים לעוגה להתקרר. העוגה העגולה תצנח באמצע ותשאיר קערת שוקולד למילוי. את הרולדה יש להפוך על מגבת שעליה פיזרתם שיכבה דקה של אבקת סוכר. מפרידים בעדינות את הרולדה מניר האפיה בעזרת סכין. מגלגלים את המגבת עם העוגה ומשאירים להצטנן כשעה.

עכשיו מכינים את המלית: מקציפים את חומרי המלית עד שהם עושים רושם יציב מעט. לא כמו קצף הביצים, אבל מין קצפת.

במקרה של העוגה העגולה מורחים את העוגה במלית עד שהיא בעצם מיושרת לגמרי וכל השיכבה העליונה שלה ישרה ומלאה בקרם. במקרה של הרולדה - פותחים את הרולדה ומורחים אותה במחצית המלית. ומגלגלים. ואז מורחים מבחוץ את החצי השני של המלית. ושמים במקרר.

עכשיו מכינים את הציפוי לעוגה העגולה: שמים את כל החומרים בסיר קטן וממיסים אותם לתערובת אחידה. בעזרת כף מפזרים את הציפוי בעדינות על העוגה כדי שלא ימיס את המלית. מכסים את העוגה בצורה שווה בציפוי ושמים במקרר.

אם רוצים להכין את הרולדה ההפוכה - אז כמו שאמרתי - מחליפים בין פודינג השוקולד לפודינג הוניל. כל השאר כמו ברולדת השוקולד.

עוגה מומלצת!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

הרשומות הכי ניצפות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל רחל אטיאש אלא אם צויין אחרת