00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ארוחה לשבת מס` 16

שבת חורפית אין כמו להתענג על תבשילים חמים ואווירה של בית ,והשבת מגוון תבשילים חמים עם רוטב שכייף לתבול בהם את החלה 

אז מה נבשל השבת .

  • לח`שו-מרק סולת,שום,וכוסברה (מטבח מרוקאי)
  • קוקלה-קציצות מסולת ושומן כבש ברוטב שעועית לבנה (מטבח טריפולטאי) 
  • גלילי חציל במילוי בשר ברוטב זייתים ואריסה מתוקה 
  • שוק טלה אפוי-לצד ראשי שום וניחוח רוזמרין.
  • ארטישוק מוקפץ בשום ותימין ורעננות של לימון.

החומרים עבור 6 סועדים 

מרק סולת וניחוח של כוסברה 

תשאלו בכל בית מרוקאי מתי שותים מרק סולת התשובה ידועה בחורף מרק נהדר קל ומהיר

החומרים

2 ליטר נוזל-ירקות.עוף,מים

4 שיניי שום קצוצות 

200 גר` סולת 

צרור כוסברה קצוצה

1 כפית כורכום

מלח 

פלפל לבן

2 כפות שמן זית

חצי לימון

אופן ההכנה 

בסיר רחב ועמוק נחמם 2 כפות שמן זית נטגן מעט את השום ונוסיף את הנוזל,נוסיף לסיר חצי מכמות הכוסברה הקצוצה נתבל במלח פלפל

ונביא לרתיחה,לאחר מכן נוסיף בהדרגה תוך כדיי עירבוב תמידי(כמו דייסה) את הסולת ונבשל על אש נמוכה כ-10 דק`

לקראת ההגשה נעטר בעלי כוסברה טריים נסחט לימון ונטפטף כמה טיפות שמן זית .

 קוקלה(קציצות סולת) ברוטב שעועית לבנה 

החומרים 

500 גר` סולת 

צרור פטרוזליה קצוצה 

200 גר` שומן כבש קצוץ היטב 

מלח 

פלפל לבן

2 כפות פפריקה מתוקה 

כפית בהרט

4 שיני שום קצוצות 

4 כפות שמן זית

3 כפות רסק עגבניות 

1 ליטר נוזל/מים

3 ביצים.

אופן ההכנה 

בקערה נערב  הייטב סולת פטרוזליה,3 ביצים,מלח,פלפל,כף פפריקה,בהרט,כף שמן,ושומן כבש.נוסיף בהדרגה מים פושרים עד קבלת מרקם

אחיד וחלק נרטיב מעט את הידיים וניצור מעיין קבבונים נסדר בתבנית ונניח במקרר לחצי שעה .

בסיר לחץ/רגיל נבשל שעועית לבנה 3/4 בישול(ההמשך יהיה עם התבשיל)

בסיר רחב נחמם 2 כפות שמן זית ונטגן קלות את השום נוסיף את הרסק נתבל במלח,פלפל ופפריקה מתוקה ונוסיף כ- ליטר נוזל/מים 

נביא לרתיחה נשלים טעמים ונוסיף את השעועית ולאחר מכן את הקציצות (הקוקלה אמורה להיות עטופה כולה ברוטב במידה ויש צורך נוסיף נוזל)

נבשל על אש נמוכה כ 30 דק` בתיאבון.

תוספת נהדרת לצד קוסקוס 

גלילי חציל במילוי בשר טחון ברוטב זייתים ואריסה

החומרים 

2 חציל בגודל בינוני(צרים וארוכים)

300 גר` בשר בקר טחון

חופן פטרוזליה קצוצה 

מלח פלפל

כפית ראס אל חנות 

4 שיני שום פרוסות

1 פלפל צ`לי חתוך

1 קופסאת זייתים מגולענים (אני מעדיף שחורים)

2 פרוסות לימון

3 כפות אריסה (מתוקה)

1 כף פפריקה בשמן

3 כוסות מים 

4 כפות שמן זית

אופן ההכנה 

ראשית נרתיח את הזייתים עם פלח לימון (על מנת להרחיק מרירות-במידה ועדיין ישנו טעם מר נחזור על התהליך פעמיים) ונשטוף היטב ונניח בצד.

את החציל נפרוס לאורכו בעובי 1/2 ס"מ,נחמם במחבת 2 כפות שמן ונטגן קלות את החציל משניי צדדיו.

בקערה נתבל את הבשר ב:פטרוזליה קצוצה,ראס אל חנות,פפריקה מתוקה ,מלח פלפל ונערבב היטב .

נניח את החציל על משטח ונשים מן הבשר הטחון ונגלגל(ניצור מעיין רול) נמלא את כלל פרוסות החציל ונניח בצד.

ניגש להכנת הרוטב

בסיר נחמם 2 כפות שמן זית ונטגן קלות את השום נוסיף את הפלפלים,האריסה,פטרוזליה והזייתים המגולענים ולבסוף את הנוזל נביא לרתיחה

נשלים טעמים ונסדר את גלילי החציל ברוטב נבשל על אש נמוכה כ- 30 דק`.

שוק טלה בליווי ראשי שום ורוזמרין 

החומרים 

שוק טלה 

3 כפות סילאן 

כף חרדל גרגרים 

ענף רוזמרין 

מלח גס

פלפל גרוס

3 כפות שמן זית 

6 ראשי שום

1/2 כוס יין אדום(מומלץ מתוק-רמת סוכר גבוהה)

אופן ההכנה 

בקערה נכין מרינדה מ: חרדל,סילאן,שמן זית ו 3 כפות יין אדום נמרח את השוק בצורה יסודית ונפזר מעל עלי רוזמרין,מלח ופלפל.

את ראשי השום נחתוך קלות (מהחלק העליון) ונמרח גם במרינדה ובתוספת כף יין אדום

נעטוף בנייר כסף ונאפה בתנור כשעה וחצי בחום 180 מעלות .

בסיום הזמן נוריד את נייר הכסף נטפטף קלות סילאן ונאפה לעוד 15 דק` (לקבלת צבע קרמל)

לבבות ארטישוק מוקפצים

למתכון הבא נשתמש בלבבות ארטישוק בשמן זית

מתכון קל ומהיר ומתאים כתוספת נהדרת לצד כל מנה 

החומרים

6-7 ראשיי ארשיטוק

מיץ מחצי לימון

כפית תימין

מלח פלפל

אופן ההכנה 

נחמם מחבת (ללא שומן) במקביל נחצה את לבבות הארטישוק לשניים,נקפיץ קלות נתבל במלח,פלפל ותימין ולקראת ההגשה נוסיף את מיץ הלימון.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת