כרוב כבוש ביתי

קצת חיידקים טובים לא יזיקו לנו ובטח לא למערכת העיכול שלנו.
שתמיד תהיה איזה צנצנת על השיש (כרוב, מלפפונים, גזרים, לפת, קולורבי ועוד ועוד ).
כל כך קל להכין, אז למה לא בעצם.
טעים ויותר מזה חשוב לגוף!
(את הרעיון ראיתי באתר של אורי מאיר צ`זיק )
1 כרוב
מלח גס
ניתן להוסיף גם פלפל אנגלי, שום קצוץ ועוד תבלינים כיד הדמיון
לשקול את הכרוב, ולקצוץ לרצועות דקיקות. להוסיף 2.5 גר` מלח גס לכל 100 גרם ירק (לי יצא כ- 750 גר` כרוב, אז שמתי 20 גר` מלח). לעסות וללוש היטה את הכרוב עם המלח, ולתת לעמוד כשעתיים בזמן שהוא מוציא את כל הנוזלים. אח"כ לדחוס לתוך צנצנות זכוכית מעוקרות, להוסיף את התבלינים. ניתן להוסיף מים מינרלים עד שכל הירקות מכוסים במקרה והכרוב לא הוציא המון נוזלים(ניתן לשים למעלה משקולת/אבן/ראש סלרי/קערה קטנה כדי שהירקות ישקעו לתוך הנוזלים). לסגור היטב ולהשאיר לעמוד כ- 10 ימים עד שניתן לאכול.
ביומיים שלושה הראשונים משתחרר המון פחמן דו חמצני, אז לשחרר את הלחץ פעם פעמיים ביום.
לזלול :)
הוספת תגובה
4 תגובות