00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

רוסטביף

היום אנחנו הולכים בעקבות הקרניבורים..... כבר המון זמן שאני מאוד רוצה להכין נתח רוסטביף טעים ויפה. כזה כמו שאני רואה כל הזמן בטלוויזיה! אך כמה בא לי להתענג על איזה " פרוסה חתיכה" (תרתי משמע) וחוצמזה תסכימו איתי שכל שולחן עליו תניחו נתח רוסטביף, מייד יוקפץ וישודרג לשולחן חג.
אבל מה לעשות, רצונות לחוד ומציאות לחוד... ואני מעולם לא הכנתי רוסטביף, ובכלל אין לי מושג ירוק כיצד עושים זאת? אפילו איני יודעת איזה נתח מומלץ ? כמה זמן אפיה בתנור נדרש? והאם בכלל כדאי לבשלנים חובבים להסתבך עם כל זה?
ובכן חשבתי וחשבתי, ואפילו קצת הרהרתי... והחלטתי שראשית אתחיל בחיפוש אחר המדריך המושלם שילווה אותי לשם ביצוע המשימה. אחד כזה שמבין דבר או שניים בבשר וביחד איתו נעבור את מכשול חוסר הידע, ונצליח בענק. אם לא בפעם הראשונה...אז בשניה (למרות שלא כדאי לפספס יותר מידי פעמים בכל זאת הנתח הזה די יקר).

למשרת המדריך מיניתי את השף אבי ברקו, שהוא שף ומעביר סדנאות לעישון בשר.  את אבי הכרתי בהתחלה כחבר וירטואלי מהפייסבוק, יותר מאוחר זכיתי להכיר אותו אישית וגם זכיתי לטעום מהבשרים המעושנים והנפאלים שהוא מכין. מייד עם הביס הראשון, הבנתי שפה מדובר באחד שיודע!!!! ועד שלא תטעמו ממעשה ידיו לא תבינו (אח"כ עוד אתן לכם את הקישור אליו, רק שלא תגידו שאני לא חברה דואגת)

אני מתנצלת מראש, אבל הצלחתי לצלם רק תמונה אחת של הנתח שהכנתי מאחר והוא פשוט נטרף ע"י הקרניבורים הגרגרנים שלי ;)

 

 

 

ועכשיו חברים לעבודה. (ומסתבר שהשד לא נורא כל כך)

 

המצרכים:

  • נתח סינטה במשקל 2 ק"ג

  • 2-3 שיני שום קלופות וחתוכות לרבעים

  • שמן זית

  • טימין יבש

  • חרדל דיג`ון גרגרים

  • מלח ופלפל גרוס

 

ההכנה:

  1. ערב לפני ההכנה נקו את נתח הבשר חירצו בו חריצים קטנים והכניסו את רבעי השום.

  2. בקערה קטנה ערבבו את שמן הזית, החרדל, הטימין, המלח והפלפל הגרוס ומירחו עם הידיים את הנתח מכל הכיוונים.

  3. עיטפו את הנתח בניילון נצמד והכניסו למקרר ללילה לפחות.

  4. הוציאו את נתח הבשר והשאירו אותו בטמפרטורת החדר כשלוש שעות לפני הכנסתו לתנור.

  5. חממו את תנור האפיה ל- 250 מע`

  6. הורידו את הניילון הנצמד, והעבירו את הנתח אל תבנית אפיה עם רשת צליה (כלומר שהנתח לא יגע בתחתית התבנית) אם אין לכם תבנית כזו, הניחו את הנתח על רשת התנור ומתחת הניחו תבנית עם מעט מיים, לספיגת השומן הנוטף.

  7. הכניסו את הנתח ל- 20 דקות צליה בדרגת חום של 250 מע` כדי שיקבל את ההשחמה הראשונה.

  8. כעת הנמיכו את חום התנור ל- 150 מע` לעוד שעתיים. 

  9. לאחר סיום הצליה, הוציאו מהתנור כסו את הנתח בנייר אפיה ומעליו נייר אלומיניום ותנו לו לנוח על השיש בטמפרטורת החדר, כחצי שעה לפני ההגשה.

  10. כעת העבירו לצלחת ההגשה ובעזרת סכין חדה, פירסו את הנתח לפרוסות יפות ועסיסיות.

 

 

נא לא להיבהל  - כאן בתמונה ניתן לראות נתח במידת עשייה רייר למי שאוהב....

 

אני אישית מעדיפה את מידת העשייה שלי שהיא מדיום - וול, ( כמו המתכון שנתתי)

 

 

והנה הקישור לאתר של  השף אבי ברקו  מומלץ להגיע רעבים למקום!!!

 

שיהיה לכולם בתאבון ולהתראות במתכון הבא!!!

 

 

 


אם אהבתם את המתכון של הרוסטביף, אולי תאהבו גם את: 

  המבורגר ביתי  חצילים ממולאים בבשר טחון  כתף בקר עם ירקות שורש


 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת