00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

את ואני מבשלים צבעוני

פשטידת פסטה ותרד

הפשטידה הזו נוצרה כשבסיום הארוחה נשארו גם פסטה וגם רוטב - ערבבתי אותם, הוספתי ביצים והופ לתנור. מכיוון שהילדים התלהבו מהתוצאה, ביום אחר, הכנתי כבר מראש פשטידה...

חומרים: 

300 גר פסטה קצרה (אני השתמשתי בפסטה בטעם תרד)

25 גר` חמאה

2 כפות קמח לבן

2 כוסות חלב

200 גר` תרד קפוא, מופשר ומסונן

1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר

מלח ופלפל

2 ביצים טרופות

1/2 כוס פירורי לחם

1/4 כוס גבינת קצ`קבל מגוררת (לא חובה)

הכנה: 

מחממים תנור ל- 180 מעלות. 

בסיר קטן ממיסים את החמאה. 

מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שנוצרת רביכה.

מוסיפים כוס חלב ומערבבים עד שנוצרת מעין משחה ואז מוסיפים את הכוס השניה ומערבבים עד שנוצרת משחה דלילה יותר. 

מוסיפים את התרד ומערבבים. מניחים להצטנן מעט

בסיר גדול עם מים רותחים מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על השקית. מצננים  מעט.

בקערה גדולה מערבבים את הביצים עם הרוטב, מוסיפים את הפסטה ומערבבים.

בתבנית משומנת זורים מחצית מהכמות של פירורי הלחם ושופכים עליהם את תערובת הפסטה. 

זורים מעל את המחצית הנותרת של פירורי הלחם, ואם רוצים - גם גבינה מגוררת. 

אופים בתנור שחומם מראש במשך 40 דקות. מניחים להצטנן מעט, כדי שהפשטידה תתמצק לגמרי. 

גיוונים ותוספות: 

במקום תרד אפשר להשתמש בברוקולי חלוט קצרות וקצוץ, בפטריות, קישואים, או כרישה ובצל קצוצים ומוקפצים בשמן זית או בחמאה. במקום קצ`קבל אפשר להשתמש בפרמזן. אם אופים בתבנית שקעים פשטידות אישיות, יש לאפות זמן קצר יותר - 30-35 דקות. 

אז מה יש בפשטידה

התרד עשיר בחלבון, ויש בו ברזל וחומצה פולית, שטובה ללב, וכן ויטמינים מסוג A (טוב לראיה), C (נוגד חימצון) ו- K (מסייע בקרישת הדם, ולכן נוטלי אספירין או קומאדין צריכים להמעיט בצריכת תרד). בישול התרד מסייע בספיגת הקרטינואידים שבו (בטה קרוטן ולוטאין, שטובים לראיה). 

פסטה מכילה פחמימות מורכבות, שלוקח להן זמן להתפרק ואינן מעלות את רמת האינסולין במהירות. 

בתאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יעל ענבר1 אלא אם צויין אחרת