2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

תבשיל בשר וחצילים מהמטבח הפרסי .

תבשיל בשר וחצילים מהמטבח הפרסי .

תבשיל מהמטבח הפרסי עשיר בטעמים האופיינים למטבח הפרסי ,טעם החציל בליווי הבשר ורכז הרימונים

והבישול האיטי משביחים את הטעמים ,את התבשיל יש להגיש לצד אורז לבן .

את המתכון קיבלתי מחברה טובה פרסיה אורגנלית שמבשלת אוכל פרסי אותנטי .בפרסית התבשיל נקרא

``חורשט בדמג`ון``

תבשיל בשר וחצילים מהמטבח הפרסי ,

2 חצילים בנונים

1/2 קילו בשר כתף חתוך לקוביות

6 עגבניות מגורדות או קצוצות במעבד מזון

2 שיני שום

1 בצל בנוני

1/2 כפית כורכום

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

2 כפיות פפריקה מתוקה

קופסא קטנה רסק עגבניות

2 כפות רכז רימונים

מעט שמן

אופן ההכנה :

לקלף את החצילים להשאיר את הגבעול למעלה לפרוס את החצילים ל4 כשהחציל עדיין

מחובר לגבעול ,להניח במסננת לפזר מעט מלח להשאיר את החציל להגיר נוזלים .

לפרוס נייר אפייה בתבנית לרסס שמן להניח את החצילים לרסס גם על החצילים שמן

להכניס לתנור בחום גבוהה להפוך פעם אחת עד שהחצילים נאפים ומקבלים צבע זהוב

,להניח בצד .

בסיר רחב לטגן בצל עד לשקיפות להוסיף את השום להמשיך לטגן (מי שרוצה אפשר לחלוט

את הבשר ואז להוסיף לבצל)להוסיף את קוביות הבשר לטגן עד לסגירת הבשר ,להוסיף מים

רותחים מהקומקום בערך 2 כוסות לבשל את הבשר על אש נמוכה כשעה וחצי , אם חסר

נוזלים להוסיף .להוסיף את העגבניות המגורדות,רסק העגבניות רכז הרימונים, והתבלינים

לבשל עד לרתיחה,להכניס בזהירות את החצילים הפרוסים לצקת מהרוטב על החצילים

,לבשל כ3/4 שעה על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך.להגיש לצד אורז לבן

.בתאבון .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת