00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת ביסקוויטים בשני צבעים

 

לקראת יום המשפחה השנה, החלטתי לחזור אל הילדות ואל עוגת הביסקוויטים הממכרת שכיכבה כמעט בכל בית, בגירסה זו או אחרת. לדעתי אין מי שלא מכיר את עוגת הביסקוויטים, וכמעט ואין איש שלא אוהב אותה.

העוגה הנפלאה הזו זכורה לי היטב מילדותי גם בשל טעמה הנפלא אבל גם בגלל הכייף והרגשת הגאווה שחשתי כשעזרתי לאמא בהכנתה. אני כמובן (כפי שבטח כבר ניחשתם..) הייתי האחראית על טבילת עוגיות הפטיבר בנס קפה וסידורן בתבנית. אוי איזו תחושת גאווה שהפעולה הזו העניקה לי, כמעט ולא ניתן לתאר זאת במילים. הרגשתי את עצמי כמו שף קונדיטור לפחות.

ואמא - אמא תמיד היתה שמחה שמצאה לי משהו לעשות ושהיא לא צריכה לטבול את האצבעות שלה בין כל פרורי העוגיות שהשארתי לה שם בתוך הנס קפה  .  
אמא אמנם הייתה מכינה את העוגה עם מלית של גבינה לבנה, כמו במתכון הקודם שנתתי לכם לעוגת ביסקוויטים נוסטלגית אך מאחר וכבר לא פעם סיפרתי לכם שביחידה המשפחתית הקטנה שלי (החצי שלי וגם הנסיך הקטן), לא אוהבים גבינה בעוגות שלהם. הכנתי אותה הפעם עם מילוי של שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג בשני טעמים. ואוווויייי כמה שזה טעים!!!!!!! העוגה התחסלה במהירות האור, דבר שגרם לי להרהורים אחרים לגמרי יותר בכיוון של....למה להתאמץ כל כך בהכנת עוגות מסובכות כשאפשר לרצות את הגרגרנים שלך בפשטות ממכרת ??  

ובכן לסיום הבנתי שאמנם כיף לי ואני מאוד אוהבת גם להכין עוגות מושקעות ויפות, אך אין כמו הסיפוק בהתבוננות בבני המשפחה והחברים שנהנים ממעשה ידיך - ללא כל קשר לאופן ההכנה ומידת ההשקעה!

 

 

 

 

 

 המצרכים: (הכמות מתאימה לשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות)

  • 1 חב` עוגיות פטיבר

  • 2 שמנת מתוקה

  • 1 אינסטנט פודינג וניל

  • 1 אינסטנט פודינג שוקולד

  • 2 כוסות חלב

  • 1 כפית נס קפה מגורען + 2 כפיות סוכר + 3/4 כוס מים רותחים (להרטבת העוגיות)
    * אם העוגה לא לילדים, ניתן להוסיף לנס קפה גם קצת ברנדי.


לגנאש שוקולד:

 

  • 150 גר` שוקולד מריר

  • 150 מל` שמנת מתוקה

 

הכנת העוגה:

 

  1. הקציפו במיקסר,  1 שמנת מתוקה + אינסטנט פודינג וניל + 1 כוס חלב לקצף יציב, העבירו לקערה נפרדת והניחו בצד.

  2. הקציפו גם את השמנת הנותרת + אינסטנט פודינג השוקולד + כוס החלב השניה, עד לקבלת קצף יציב.

  3. ערבבו בקערה נפרדת את הנס קפה, הסוכר והמים הרותחים. טיבלו מעט מהעוגיות בנס קפה וסדרו בתחתית התבנית.

  4. הוסיפו מעל שכבה נדיבה מקרם השמנת שוקולד ומירחו אותה יפה בעזרת מרית.

  5. טיבלו שוב מעט מהעוגיות בנס קפה וסדרו שכבה נוספת מעל קרם הוניל.

  6. הוסיפו שכבה נדיבה מקרם השמנת וניל ומירחו יפה.

  7. כעת הכניסו את העוגה להקפאה לפחות לשעתיים.

  8. בינתיים הכינו את גנאש השוקולד. בסיר קטן וחסין אש הביאו את השמנת המתוקה לרתיחה ושיפכו מעל השוקולד. המתינו כמה שניות וערבבו היטב עד להמסה מלאה של השוקולד.

  9. הוציאו את העוגה מהמקפיא, ובעזרת סכין חדה הפרידו בין העוגה לבין התבנית החד פעמית (אפשר גם להעיזר במספריים ולגזור את התבנית) חלצו את העוגה מהתבנית והעבירו לצלחת הגשה.

  10. שיפכו מעל את גנאש השוקולד והחזירו את העוגה לצינון במקרר.

 

*ניתן לקשט במטבעות שוקולד לבן, או תלתלי שוקולד לבן, או סוכריות צבעוניות.... או כל קישוט אחר שאתם בוחרים בו.

 

 

 

 

שיהיה בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!!
 
 

מתכונים נוספים בבלוג, שאולי תאהבו:
 
 
 רולדה קרם שמנת  עוגת שוקולד-קצפת ללא גלוטן  עוגת גבינה ותותים בכוס  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

36 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת