33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

פודינג טפיוקה בחלב קוקוס

28/01/2013
פודינג טפיוקה בחלב קוקוס

בחרתי להכין קינוח זה לארוחת סדר טו בשבט . היתרון הוא שהמתכון הזה שהוא כל כך קל הכנה, מאד טעים ופרווה. הטפיוקה היא היא עמילן המופק משורש משורש מניהוט מיובש הגדל בעיקר בדרום אמריקה אסיה ומושב שחר. היא נטולת גלוטן ואין לה טעם או ערך תזונתי מיוחד הטפיוקה מגיעה כקמח או גרגרי פנינה  ניתן לגוון בצבעים שונים התבדתי כשהוסבר לי שבבישול הטפיוקה הופכת לשקופה וניראת כמו ג`ל. לרב היא מבושלת במים וחלב קוקוס אבל ניתן לגיוון ועל כך בהמשך. אני הכנתי אותו עם תותים  אבל ניתן להכין עם כל פירות הדר או פירות יער או טרופיים ובעצם עם כל סלט של פירות שתבחרו. ניתן לעטר בקשיו או אגוזים ובסירופ מיפל ותמיד זה טעים מאד. ונחטף מהר בכל מזנון מתוקים.

את גרגרי הטפיוקה יש לבשל בהרבה מים רותחים,המים צרכים להיות פי חמש מכמות הגרגרים ובכך מונעים את הדבקות הגרגרים אחד לשני. את הגרגרים הקטנים מבשלים 25 דקות במשך כל זמן הבישול צריך לערבב בכדאי שלא ידבקו. לסנן ולשטוף במים קרים ואז להתחיל במלאכת הכנת הפודינג . אישית קניתי את הפנינים הגדולות אבל הקטנות הרבה יותר נעימות לדעתי .

 


 המצרכים
1 כוס פניני טפיוקה הגדול  
1 כוס מים 
1/2-3/4 כוס סוכר לפי הטעם 
2 פחיות חלב קוקוס או קרם קוקוס (לא נוזל קוקוס)
1 כפית תמצית ווניל

הכנת פניני הטפיוקה 
ממלאים בסיר כמות גדולה של מים ומביאים לרתיחה. 
מוסיפים את גרגרי הטפיוקה, מבשלים תוך בחישה מדי פעם,
עד להיותם שקופים ומסירים מהאש. 
מסננים ומעבירים לקערת מים קרים לעצירת הבישול ומסננים שוב.

לפודינג
 יוצקים לסיר את חלב הקוקוס והמים,
מוסיפים את הסוכר ותמצית הוניל ומביאים לרתיחה.
מוספים את גרגרי הטפיוקה מבשלים עד הסמכה תוך ערבוב תמידי. 
 
אם נוצר קרום על גבי הנוזל במהלך הבישול יש להסירו.
בסיום הבישול התערובת מקבלת מרקם דייסתי ועבה,
המצפה לחלוטין כף מתכת לאחר הערבוב.
נותנים לתערובת להצטנן מעט כשעלה ניילון נצמד למניעת הבצרות קרום.
יוצקים אותה לכלים אישיים אישית  
מכסים בניילון נצמד צמוד לקרם ומעבירים לקירור למשך לילה.

גיוונים
בגלל חוסר הטעם של הטפיוקה ניתן לגוון במרחב טעמים
לטעם ים תיכוני
מוסיפים בבישול כמה טיפות של מי זוהר או מי ורדים
מקשטים בפיסטוקים/שקדים/קשי ובקינמון ומזלפים סילאן.
לטעם טרופי
אפשר למזוג למעלה תוכן של פסיפלורה מנגו או פירות יער,
לפזר קוקוס וסירופ מייפל
לטעם אסייתי
מוספים לחלב הקוקוס ברתיחה מעט ג`נג`ר מסוכר קצוץ 
ולמעלה מנחים סלט אננס/בננה מטובל בג`נג`ר
את הפירות אפשר לסדר מראש בכלי ההגשה או באמצע
ולצקת עליהם את הפודינג החם ולצנן 
אפשר להכין במרקם דליל בהוספת מים .
אפשר להחליף את הנוזלים בחלב שקדים סויה או אורז.


דיאטלי 
כל המתכון 1800קלוריות
בחלוקה ל6 מנות ועם רבע כוס פרי לכל מנה 310 קלוריות
נקודות שומרי משקל למנה:7 נקודות
חלב הקוקוס מאד שמן ומכאן הניקוד הגבוה
אבל בהחלפה לחלב סויה או אורז המנה תכיל כ170 קלוריות
ורק 3 נקודות שומרי משקל 

 שיהיה לנו ט"ו בשבט שמח,
שהכל מסביבנו יפרח
ונשגשג כמו אילן איתן שמעשינו 
ופעילותינו יישאו פרי כפרות העצים הרעננים 
שיהיה לנו מלוא הטנא 
שנדע רק אור וטוב בחיים
ושנרגיש תמיד רק צמיחה וחיוכים
 בריאות, ברכה והצלחה. 

 

שבוע טוב

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

33 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת