55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

סלט עלי מנגולד (עלי סלק) וגם.. פיתה בסילק

06/02/2013

את עלי מנגולד אפשר למצוא כמעט כל השנה בסופרים ובשווקים, אולם עכשיו, בשיא העונה, העלים טריים

ורעננים, בשרניים והחבילות הנמכרות מכילות כמות יפה של עלים. 

אמי, עליה השלום, הייתה מכינה בצק  וממלאת אותו בעלי מנגולד מבושלים. אני מניחה שהמקור הוא

מהמטבח הערבי - פיתה בסילק. המתכון לבצק מצורף בהמשך.

מצרכים:

חבילה עלי מנגולד יפים ( הכמות שיוצאת מחבילה אחת היא לא גדולה, אז כדאי להכפיל ואפילו לשלש

 את הכמויות)

2 בצלים בינוניים

מלח, פלפל

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פפריקה

מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

פורסים את הבצלים, מחממים מעט שמן במחבת וחורכים את הבצל. 

קוצצים את עלי המנגולד, מוסיפים לבצל, מתבלים, מנמיכים את הגז, מכסים המחבת ומאדים כ - 20 דקות. 

הסלט טעים כשהוא חם וגם בטמפרטורת חדר. 

ואפשר להשתמש בו גם כמלית למאפה 

 

להכנת הפיתה בסילק:

1 קג` קמח

2 כפות שמרים יבשים

1/3 כוס שמן זית

2.5 - 3 כוסות מים פושרים

1 כף מלח

1 כף סוכר

ביצה למריחה

שומשום 

אופן ההכנה:

מערבבים בקערת מיקסר את הקמח עם השמרים והסוכר, מוסיפים בהדרגה את המים והשמן ולקראת

התגבשות הבצק מוסיפים את המלח, ממשיכים בלישה עוד כ - 3 דקות. 

מתפיחים את הבצק כעשר דקות, יוצרים כדורים, שאותם משטחים לעיגול עם מעט שמן, שמים מעט

מהמלית במרכז כל עיגול  

סוגרים כמו בורקס ומניחים בתבנית אפיה עם נייר אפיה. ניתן למרוח ביצה ולפזר

שומשום מעל.

אופים בתנור שחומם מראש ב - 180 מעלות, עד שהמאפה מזהיב. 

 

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת