00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

מרק שעועית לבנה ואדומה - מומלץ טעים שזה..

 

 

ווואו איזה מרק פשוט מדהים...

והינה המתכון מדליק למרק שעועית

 

 

המתכון: 

1 כוס שעועית אדומה + לבנה יבשה  (אפשר רק לבנה)

1 בצל סגול - קצוץ דק דק

1 בצל לבן  - קצוץ דק דק

סלרי עלים קצוצים 1 כוס

סלרי גבעולים 2 ארוכים חתוכים לרוחב - רק לטעם - לבשל ולהוציא

3 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לקוביות קטנות

2 גזרים חתוכים לעיגולים קטנים

4 כפות שמן לטיגון הבצל

מים 3/4 מגודל הסיר

2 כפות אבקת מרק עוף ללא מונסודיום גלוטומט או מלח

פלפל לבן - לפי הטעם לפחות 1/4 כפית

כורכום 1/2 כפית

חופן איטריות דקות למרק - בערך חצי כוס

 

אופן ההכנה:

1 . את השעועית יש להרתיח ולהשאיר לבישול עוד מס` דקות ולסנן.

2. בסיר מטגנים את הבצלים עד להשחמה.

3. מוסיפים את  כל הירקות ממלאים את הסיר במים, מוסיפים את הסלרי עלים כולל הגבעולים.

4. מוסיפים את השעועית המסוננת למרק.

5. מבשלים את כל המרכיבים עד לריכוך השעועית (מי שלא רוצה שעועית יבשה יכול להשתמש בשעועית מסנפרוסט)

    זה מקטין את זמן הבישול.

6. לאחר שהשעועית רכה ואכילה, יש להוסיף תיבול למרק  - אבקת מרק עוף, פלפל לבן, כורכום.

     מומלץ לטעום ולשפר טעם - לפי טעמו האישי של כל אחד.

7. מביאים את המרק לרתיחה ומוסיפים את האיטריות (לא צריך כמות גדולה חצי כוס מספיקה) ממתינים מס` דקות .

8. המרק מוכן ובתאבון...

פירוט קלורי למנה : http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3497

 

 

הירקות ממתינים להכנס למרק , השעועית מתבשלת בישול ראשוני לבד

הירקות כולל השעועית מתבשלים להם בנחת עד שהמרק מוכן

והמרק מוכן  אפשר להתחיל לאכול  - בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת