00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ארוחה לשבת מס` 15

חמישי היקר כבר הגיע ואיתו בפתח יום הולדת לאילנות אז נרים כוסית לחיים ונבשל עבורם ואיתם ארוחה נהדרת

אז מה נבשל השבת ?

  • קבבוני טלה  ופיסטוק ברוטב טחינה 
  • חזה עוף ברוטב מייפל וצ`לי מעוטרים בגרנולה 
  • צלי עגל ברוטב בצלצלים מזוגגים ביין אדום ושקדים מולבנים.
  • אורז בשניי צבעים וטזניה משגת בניחוח אניס וקינמון
  • אפונת שלג מוקפצת בשום וג`ינגר מסוכר ומיץ תפוזים
  • תפו"ע אפוי מוגש לצד גלידת וניל

החומרים עבור 6 סועדים

קבבוני טלה

החומרים 

500 גר` בשר טלה טחון

250 גר` בשר בשר

150 גר` פיסטוק טחון גס

צרור פטרוזליה קצוצה 

1 כוסות טחינה גולמית 

כוס וחצי מים קרים 

3 שיניי שום קצוצות

3 כפות שמן זית 

מלח פלפל

בהרט

אופן ההכנה 

בקערה נערבב את הבשר בתוספת פטרוזליה,מלח,פלפל, פיסטוק גרוס בהרט וכף שמן זית ניצור מעיין קבבונים (בגודל בינוני) ונקרר לחצי שעה .

בשלב הבא נחמם 2 כפות שמן זית (במחבת פסים) ונצרוב את הקבבונים (בזמן הטיגון נלחץ על הקבב לקבלת אפקט פסים) ונניח בצד.

נכין טחינה סמיכה ועשירה בטעמים (1 כוס טחינה 1.5 כוסות מים שום מלח ופלפל ופטרוזליה קצוצה)

את הקבבונים נסדר בתבנית אפייה(מומלץ תבנית הגשה -המנה תישאר בתבנית גם בהגשה ) וניצוק מעל טחינה עד כיסוי נעטוף בנייר כסף ונאפה

בתנור כ-25 דק` בחום 180 בסיום הזמן נוריד את הנייר כסף ונאפה לעוד 5 דק` .

לקראת ההגשה נטפטף שמן זית (איכותי) נסחט מיץ מחצי לימון נעטר בפטרוזליה קצוצה ובפיסטוק גרוס בתיאבון 

חזה עוף צרוב במייפל וצ`לי 

החומרים 

6 חזות עוף נקיים ופרוסים דק (כמו לשינצל)

1/2 כוס מייפל 

1 כוס רוטב צ`לי מתוק

2 ס"מ גינגר קצוץ 

2 שיניי שום קצוצות 

3 כפות רוטב סויה 

כוסברה קצוצה 

3 כפות שמן קנולה 

1/2 כוס גרנולה (מומתקת בסוכר)

אופן ההכנה 

בקערה נכין משרה מ: מייפל,רוטב צ`לי,ג`ינגר,רוטב סויה ושום את חזה העוף נשרה כחצי שעה (לספיגת טעמים) נחמם מחבת עם 3 כפות שמן 

ונצרוב את החזה משניי צדדיו ונעביר לתבנית אפייה .

לאחר שצרבנו את כל החזות נוסיף למחבת את ייתרת הנוזל(שנשאר בקערה) בתוספת חצי כוס רוטב צ`לי ו 2 כפות מייפל ורוטב סויה נבשל כ- 5 דק`

נשפוך על החזה,נעטוף בנייר כסף ונאפה 7-8 דק` בחום 180 ללא כיסוי לקבלת שיכבה עליונה מקורמלת .

לקראת ההגשה נעטר בכוסברה קצוצה ונפזר גרנולה ממותקת לקבלת קראנציות.

צלי עגל ברוטב יין אדום בצלים מזוגגים ושקדים מולבנים

החומרים 

כתף עגל

צרור ירקות שורש-בצל,סלרי,כרישה,מבחר שורשים

מלח פלפל

4 כפות סילאן

1 כף חרדל גרגרים

2 עלה דפנה 3 גרגרי פלפל אנגלי

צרור עלי תימין טריים

4 כפות שמן זית

2 כוסות יין אדום (מתוק-פורט)

15 בצלי פנינה 

אופן ההכנה 

בקערה נכין מרינדה מ: חרדל,כף סילאן,מלח,פלפל וכף תימין ונשרה את הנתח לחצי שעה,נחמם בסיר רחב ועמוק 2 כפות שמן זית "ונסגור" את הבשר 

הייטב מכל צדדיו.נוסיף לסיר את עלי הדפנה,פלפל אנגלי,ומים עד כדיי כיסוי ונבשל כשעה (לאחר רתיחה על אש נמוכה).

לאחר כשעה נצנן את הנתח ונפרוס לפרוסות בעובי רצוי.

הכנת הרוטב

בסיר רחב נחמם 2 כפות שמן זית ונתחיל "לזגג" את הבצלצלים,תהליך הזיגוג יתבצע כך שנטגן קלות את הבצל ונוסיף מידיי פעם כמות קטנה של סילאן

עד קבלת צבע קרמל בוהק בשלב זה נוסיף 2 כוסות יין פורט ונצמצם (נבשלעל אש נמוכה) עד כדיי 50% מהכמות ההתחלתית.

נוסיף לרוטב חצי כוס מהנוזל(המים בהם התבשל הבשר) נשלים טעמים מלח,פלפל,תימין .

נסדר את הבשר בתבנית אפיה נבזוק מעיל את הרוטב נעטוף בנייר כסף ונאפה  30 דק` בחום 180.

לקראת ההגשה נעטר בשקדים מולבנים ותימין טרי.

אורז בשני צבעים

החומרים

1 כוס אורז לבן 

1/2 כוס אורז בר

מלח פלפל 

2 כפות שמן זית 

נוזל ירקות/עוף/מים

החומרים לטנזיה 

3-4 בצלי שאלוט פרוסים דק

פירות יבשים-מומלץ-שזיף,צימוק,אגוזי מלך,תאנים(ובחירה לפי רצונכם)

1 מקל קינמון

1 כוכב אניס

2 כפות סילאן

1 כף סוכר חום 

מיץ מחצי לימון 

אופן ההכנה 

את האורז נכין לפי הוראות יצרן (לבן 1 כוס אורז 1.5 כוסות מים.אורז בר כפול 2.5 ) נבשל את שניהם בנפרד לאחר הכנה מושלמת נחבר את שניהם.

הכנת הטנזיה

בסיר רחב ושטוח נחמם 2 כפות שמן זית ונזהיב את בצלי השאלוט נוסיף כף סוכר (לקבלת קרמל) ובשלב זה נוסיף את הפירות היבשים.

נוסיף לסיר את מקל הקינמון,כוכב האניס,מיץ מחצי לימון,סילאן וחצי כוס מים,נביא לרתיחה ונבשל כ 10 דק` על אש נמוכה ליצירת "הרמוניה של טעמים"

נגיש לצד האורז או על האורז .

אפונת שלג מוקפצת

החומרים 

500 גר` אפונה שלג

2 שיניי שום קצוצות 

כף גי`נגר מסוכר

מלח גס

פלפל גרוס

2 כפות שמן 

1/2 כוס מיץ תפוזים טרי

אופן ההכנה 

בסיר עמוק נרתיח מים עם כפית מלח ונבשל ל-2 דק` לערך את האפונה ונוציא למייי קרח(הפסקת הבישול ושמירת הצבע)

במחבת נחמם 2 כפות שמן זית נקפיץ מעט את השום נוסיף את האפונה,הג`ינגר המסוכר ואת מיץ התפוזים נבשל כדקה ונגיש בתיאבון.

תפו"ע אפוי לצד גלידת וניל

החומרים

6 יח` תפוחים(מזן סמית)

2 כפות קוקוס טחון

1 כף צימוקים 

1 כף חמוציות (מסוכרות)

1 כף סוכר חום

1 כפית קינמון

כף מיץ מלימון

אופן ההכנה 

נגלען את התפוחים בעזרת תפוחן ונשמור במים קרים בתוספת לימון(שלא ישחיר)עד סיום הכנת המלית.

בקערה נערבב:קוקוס,קינמון,סוכר חום,צימוקים,חמוציות .

נמלא את התפוחים במלית ונניח בתבנית אפיה.לתבנית האפיה נוסיף כוס מים וכפית תמצית וניל (לקבלת ארומה )נאפה בתנור כ 30 דק` (עטוף בנייר כסף).

נגיש חם לצד גלידת וניל קרה.

חג שמח וטעים 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת