00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

פאי אגוזים ופירות יבשים

25/01/2013

 

רק סיימנו את חגיגות יום ההולדת של הבלוג, והנה שוב התכנסנו לחגיגות .. הפעם של הטבע הנפלא בארצנו. וכדי לעצור רגע ממרוץ החיים ולהנות מהיופי של הפריחה, של העצים ושל כלל הטבע המקיף אותנו בכל פינה. ואיך נאמר לו תודה על כל השפע של היופי והטעם שהוא מעניק לנו? יש אנשים מוכשרים שמציירים אותו במשיכת מכחול באופן מרהיב, יש מוכשרים שיודעים לכתוב מילים מרגשות והם כותבים לו שירים נפלאים ואני מאחר ואני לא ממש יודעת לצייר (באופן מחמיא בכל אופן) וגם לא יודעת לכתוב שירים מרגשים, הרגשתי צורך להכין לו לטבע שלנו פאי מתוק עם המון דברים טובים פרי יצירתו. והכנסתי גם אגוזי לוז, גם אגוזי מלך וגם הרבה פירות יבשים... אמנם זה פאי שמצריך מעט יותר עבודה אבל בינינו, לא מגיע לו?

ובכל זאת אי אפשר בלי כמה מילים משיר שכתבה אישה מוכשרת אחרת, הלא היא לאה גולדברג:


 אור הבוקר על כותל חדרנו רוקד 
מספר כי הנץ ופרח השקד. 

מדפק על חלון הענף הלבן: 
אל תישן, אל תישן 

צא לחורש וראה: האילן מקושט 
כילדה שלבשה את שמלת השבת, 
וכל פרח פרח, וכל נבט נבט - 
ט"ו בשבט, ט"ו בשבט, ט"ו בשבט! 

אדמה ירוקה, ריחנית ודשנה, 
מברכת אותנו ברכת השנה - 
לא לריק העמל וישמח השותל: 
אילנות מזדקרים על כל תל. 

והשמש צוחקת בירק הפארות, 
מבטיחה לשממה: פה יהיו יערות 
עוד יגיל כל לבב, עוד תצמיח כל יד - 
ט"ו בשבט, ט"ו בשבט, ט"ו בשבט! 

 

 

 

 

 

המצרכים לקלתית:

  • 180 גר` ( 1/3 1 כוסות) קמח לבן

  • 100 גר` חמאה

  • 2 כפות אבקת סוכר

  • קורט מלח

  • 2 כפות מים קרים

  • 1/2 כפית מיץ לימון

  • 1 כף גרידת תפוז 

 

ההכנה:

  1.  מכניסים למעבד מזון עם להב המתכת, את כל החומרים, למעט הקמח, ומעבדים בפולסים קצרים עד קבלת תערובת קרמית אחידה.

  2. מוסיפים את הקמח ומעבדים עוד קצת עד שהבצק מתגבש.

  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

  4. לאחר המנוחה במקרר, מוציאם את הבצק ומרדדים (לפי צורת תבנית הפאי שלכם, שיהיה גדול במעט מהתבנית.)

  5. מרפדים את התבנית בבצק, כולל השוליים. מהדקים היטב בדפנות וחותכים בעזרת סכין חדה את השאריות.

  6. מכניסים את התבנית עם הבצק להקפאה עד שמכינים את המלית. (אין צורך לאפות כעת, האפיה נעשית רק עם המילוי).

 

 

 

המצרכים למלית:

  • 350 גר` סוכר לבן (3/4 1 כוסות)

  • 200 מ"ל שמנת מתוקה

  • 200 גר` אגוזי לוז 

  • 200 גר` אגוזי מלך קצוצים גס

  • 200 גר` פירות יבשים קצוצים גס.

 

*אני השתמשתי בחמוציות,צימוקים,שבבי קוקוס ומשמשים. אבל אתם יכולים להשתמש במה שאתם אוהבים או יותר נכון במה שיש לכם בבית  

 

הכנת המלית:

  1. בסיר בעל תחתית כבדה, ממיסים את הסוכר עד לקבלת קרמל בצבע זהוב. יש להקפיד לערבב כל הזמן בעזרת כף עץ על מנת שלא יישרף.

  2. במקביל מרתיחים את השמנת המתוקה, עד שהיא מבעבעת, ומורידים מהאש.

  3. מוסיפים את השמנת המתוקה אל הקרמל בזרימה איטית מאוד תוך כדי ערבוב מתמיד. את הפעולה הזאת יש לעשות באיטיות רבה ומאוד בזהירות מאחר והטפמרטורות כאן גבוהות מאוד וזה עלול להיות מסוכן. 
    וממשיכים לערבב עד לקבלת מסה אחידה.

  4. בכלי נפרד מערבבים את האגוזים והפירות היבשים. שופכים מעל את הקרמל ומערבבים היטב.

  5. מוציאים את הקלתית מההקפאה וממלאים במסת הקרמל והפירות היבשים, ומשטחים יפה. 

  6. אופים בחום של 180 מע` כ- 30 דקות. עד שהבצק מקבל צבע זהוב. (המלית אינה משנה כמעט את צבעה)


*הפאי יכול להישאר בטמפ` החדר עד לשבוע ימים.  ואם רוצים ניתן גם להקפיאו לתקופה ארוכה יותר.

 

 

 

 

שיהיה לכולם טו` בשבט שמח וטעים 

 ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 


עוד כמה מתכונים שמחכים לכם בבלוג

 

 טירמיסו  עוגת בננות ותמרים  פאי פרג


 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת