00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

שישקו

שישקו, הר סיני 2, תל-אביב

בית-מרזח מודרני

נישת ה"נשנוש ליד הבירה" לא זוכה לכבוד המגיע לה בארץ. בברים רבים מדי האווירה התוססת מנסה לחפות על מטבח חובבני ואוכל פאבים ארכאי. שישקו, בר שנפתח בשנת 2010, מנסה להוכיח שאפשר גם אחרת. למרות שהמקום מוגדר באופן רשמי כ"חמארה בולגרית", הוא אינו פונה דווקא לבני העדה - אלא לבלייני העיר צמאי הריגושים. האלכוהול פה הוא אמנם העיקר, אך לצידו מוגש אוכל בולגרי מסקרן. הגענו למקום בשעת ערב מאוחרת והתמקמנו על הבר. מוסיקה בלקנית שמחה בקעה בעוצמה מהרמקולים – והקהל, שמילא את החלל עד אפס מקום, נראה שמח כטוב ליבו ביין. Rush Time בבית המרזח.

להלן המנות שהוזמנו:

קשקבל פנה (23 ₪). כדורי קשקבל מטוגנים מצופים פירורי לחם.

כופתיקה דה פרסה (31 ₪). קציצות פרסה (כרישה).

פלסקביצ`ה (31 ₪). קציצת קבב בולגרי ממולאת בקשקבל.

פלפלים חריפים מטוגנים עם גבינה בולגרית (19 ₪).

החלה של אדלה (5 ₪)

מרציפן בולגרי אמיתי (18 ₪)

קרמבל תפוחים (18 ₪).


המטבח הבולגרי אינו מתוחכם מדי, וגם בשישקו לא ממציאים מחדש את הגלגל. כדורי הקשקבל המטוגנים היו קריספיים מבחוץ, קרמיים מבפנים – והיוו נשנוש פתיחה מושחת במיוחד. הפלפלים החריפים הקלויים אמנם הבעירו את חלל הפה, אך השתלבו בצורה נהדרת עם הגבינה הבולגרית והחלה המתקתקה והאוורירית. קציצת הקבב היתה שמנמנה, תובלה בעדינות - וגם אם לא הגיעה לשיאים של מונקה, היא היתה ראויה בהחלט. למרציפן היה ניחוח ביתי וטעם מוצלח בהרבה מהגרסאות התעשייתיות המוכרות בארץ. התרשמתי ששישקו הוא בר תוסס, שהאוכל הבולגרי בו אמנם אינו שיא העידון הקולינארי, אך הוא מוצלח בתחומו - ומשדרג את חוויית הבילוי האלכוהולי.

ציון: 3.5 כוכבים

הערה קטנה לסיום: לאחרונה מועלים חלק מתכני הבלוג, באישורי כמובן, ל- TeHTel - אתר מטעם אוניברסיטת חיפה, שפונה לגולשי אינטרנט באיראן. כולי תקווה שמיזם מסקרן זה יהווה פתח לשפיות ולהידברות כלשהי בין העמים - בתקופה בה רוחות מלחמה נושבות בעוצמה רבה בין שתי הממשלות. ובקיצור, שנזכה במהרה בימינו לאכול גונדי בארץ האם. מי שרוצה לקרוא את טיקטאק בפרסית, מוזמן ללחוץ כאן.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת